Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA RIBAR

Zbog odvjetnikove zauzetosti odgođen početak suđenja Sinovčiću i drugima

Reno Sinovčić
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/3
15.05.2019.
u 13:22

USKOK Sinovčića u aferi Ribar tereti za štetu od 120 milijuna kuna, a optužen je i zbog predstečajne nagodbe Voxa, jedne od njegovih tvrtki

Početak suđenja Renu Sinovčiću i ostalima optuženima u aferi Ribar, jučer je odgođen jer se na raspravi na zagrebačkom Županijskom sudu nije pojavio odvjetnik Radimir Glumičić. Svoj nedolazak opravdao je drugom raspravom na sudu u Gospiću. Optužnica protiv Sinovčića i ostalih podignuta je koncem 2015., a potvrđena je u studenom 2017. U međuvremenu obrane su tražile izdvajanje nekih dokaza kao nezakonitih, što je odbijeno, a pripremna ročišta su prekidana i zbog pokušaja nagodbe između Sinovčića i USKOK-a. Do nagodbe na kraju nije došlo pa će Sinovčić na koncu ipak sjesti na optuženičku klupu.

USKOK Sinovčića u aferi Ribar tereti za štetu od 120 milijuna kuna, a optužen je i zbog predstečajne nagodbe Voxa, jedne od njegovih tvrtki. Osim Sinovčića i njegove tvrtke, optuženi su još Vjekoslav Jurlina, pročelnik zadarske Porezne uprave, Stoja Mučaj, njegova nasljednica, poreznici Željan Pejković, Marko Lozančić i Irena Anić te bivši direktori NK Zadar Novica Erlić i Dalibor Zebić.

USKOK u optužnici tvrdi da je u predstečajnoj nagodbi Sinovčićeve medijske kuće VOX, ali i iz NK Zadra izvučeno više od 120 milijuna kuna, a optuženici niječu krivnju. Sinovčić je u javnosti poznat kao bivši nogometni sudac, vlasnik nekoliko zadarskih medija, ali i član Gradskog vijeća u koje je izabran kao nositelj nezavisne liste koju je okupio nakon izlaza iz HDZ-a.

Pogledajte lanjski video sa suđenja:

Ključne riječi

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
09:40 16.05.2019.

parodija od države. mora muda hladiti izgleda pa je zauzet

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije