Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPALADIUM ARENA Iako je 4 milijuna kuna za Split puno

Zbog novca rukometno prvenstvo nije u pitanju

05.12.2008.
u 15:31

Grad Split bi za organizaciju polufinalnih utakmica u novoizgrađenoj dvorani Spaladium Areni u Lori trebao izdvojiti četiri milijuna kuna. Ivan Kuret, splitski gradonačelnik, tvrdi kako unatoč neslaganju s tako visokim troškovima sufinanciranje organizacije domaćinstva nije sporno. On smatra kako ima prostora za smanjenje troškova i usklađivanje s mogućnostima.

Nema dobre ruke
– Kvaliteta organizacije ne smije biti dovedena u pitanje. To ne znači da moramo biti dobre ruke, s obzirom na situaciju i na to koliko smo uložili u izgradnju dvorane te pripremu. Treba još jednom vidjeti gdje se može uštedjeti koja kuna da se dodatno potrudimo – poručio je Kuret danas nakon sjednice splitskog Gradskog poglavarstva.

Kuret je potvrdio kako je na sastanku u četvrtak s čelnicima Hrvatskog rukometnog saveza u Zagrebu dogovoreno da se nađe način smanjenja troškova sufinanciranja organizacije Svjetskog rukometnog prvenstva.

Hrvatski rukometni savez od gradova u kojem će se održavati utakmice za sufinanciranje organizacije traži ukupno dvadeset i osam milijuna kuna. Najviše od Zagreba, 10 milijuna kuna, potom od Splita 4 milijuna.

Poreč, Varaždin, Osijek, Zadar i Pula trebali bi sudjelovati s po 3,5 milijuna kuna. Međutim, na sastanku u Zagrebu dogovoreno je da će svi gradovi, kao i Split, troškove specificirati kako bi se, koliko god je moguće, smanjili. Zagreb je jedini pristao na iznos koji je Rukometni savez Hrvatske tražio.

Inače, u četvrtak je počeo tehnički pregled dvorane Spaladium Arene.

Na početku rada Komisije za tehnički pregled bili su Jozo Balić, zamjenik gradonačelnika, predstavnik tvrtke Sportski grad Petar Đukan, glavni projektant Dražen Pejković i član Gradskog poglavarstva Branko Poljanić.

Tehnički pregled
Balić je istaknuo kako je Gradu iznimno značajno da se dovrši taj vrijedni kompleks u kojem će se održavati sportski i drugi događaji. Za Grad je isto tako važan i završetak stometarskog poslovnog tornja čija je gradnja planirana u drugoj fazi.

Očekuje se da će komisija rad završiti u nekoliko sljedećim dana. Bit će dovoljno vremena da se uklone svi eventualni nedostaci.

Otvaranja višenamjenske dvorane s 12.000 sjedećih mjesta Spaladium Arene planirano je 27. prosinca svečanim Božićnim koncertom.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije