Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dirljiv susret

Zbog njega je nevin proveo 39 godina u zatvoru, a sada mu je sve oprostio

Jackson
Foto: Screenshot/CBS News
07.01.2015.
u 08:52

– Sve je u redu. Oboje smo žrtve – rekao je Jackson Vernonu pri susretu

Amerikanac Ricky Jackson, nedavno oslobođen iz zatvora u kojem je nevin proveo 39 godina dijelom zbog lažnog svjedočenja Eddieja Vernona, susreo se s čovjekom zbog koje je godinama bio iza rešetaka, piše Cleveland.com.

Jackson se u crkvi u Clevelandu srdačno pozdravio s Vernonom i sve mu oprostio. – Sve je u redu. Oboje smo žrtve – rekao je Jackson Vernonu pri susretu. – Sve ti opraštam – kazao je Jackson i dodao kako se želio susresti s Vernonom kako bi mu sve to rekao u četiri oka. 52-godišnji Vernon je kao 12-godišnjak svjedočio protiv Jacksona i još dvojice muškaraca optuženih za ubojstvo trgovca u Clevelandu 1975. godine.

"Svi su znali da su to laži"

Vernon je priznao da je lagao policiji, tužiteljima i sucu. Ono što je počelo kao pokušaj da ugodi drugima i pomogne vlastima, pretvorilo se u mrežu laži koje su Jacksona i njegove prijatelje, Wileyja i Ronnieja Bridgemana, smjestile iza rešetaka.

Vernon je otkrio da su mu istražitelji davali informacije, kao što je broj napadača, oružje kojim je trgovac ubijen te automobil koji su koristili. – Znali su da ništa nisam vidio. Svi su znali da su to laži. Sve vrijeme me je bilo sram i osjećao sam grižnju savjesti – rekao je Vernon. Jackson ga je pohvalio zbog hrabrosti u svjedočenju u kojem je priznao svoje laži.

- Dugo godina sam ga mrzio zbog toga što nam je napravio - kazao je Jackson. - Znao sam da mu moram oprostiti kako bi nastavio normalno živjeti - zaključio je muškarac koji je nevin proveo u zatvoru 39 godina.

>>39 godina nevin proveo u zatvoru, a prijetilo mu je i smaknuće!

Komentara 3

MA
Markoc
09:24 07.01.2015.

Da čovjek ne povjeruje, tako dugo biti nevin u zatvoru. Svaka čast Ricky-ju, da je mogao oprostiti te laži. Imao je jako puno vremena da razmisli što napraviti, odlučio se za biti jedan od najvećih ljudi za koje sam čuo.

Avatar ucjena
ucjena
09:52 07.01.2015.

a sta mu preostaje, da se sveti, pa opet u zatvor, dobice velike pare, sto je lezao, i zivot ide dalje, a da nema zakona, sta bi mu oprostio?

BL
Blender
13:46 07.01.2015.

To je zato jer sudovi jos uvijek rade po principu, rekla-kazala, bas kao i u Hrvatskoj! Mene su osudili u odsutnosti u Hrvatskoj na 7.5 godina zatvora za preprodaju droge. Kod mene nije nadena nikakva droga i niti sam ja koristio nikakvu drogu. Predsjednicki ured i sudovi u Hrvatskoj su se oglusili na moje zalbe i zato vec 14 godina zivim van Hrvatske. U zatvor necu ici za nesto sto nisam pocinio! Smrt komunizmu i svima koji ga zastupaju!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije