Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREMIUM ISTRAGA

Zbog nerada prijavljeno 29 sudaca. Jedna sutkinja razriješena jer je ispunila 2 posto norme

22.09.2021.
u 06:32

Suci Vrhovnog suda, s kojeg se neispunjavanje norme sucu Dobroniću najviše predbacuje, na određen su način u povlaštenom položaju u odnosu na suce ostalih sudova. Jer, kako su pojasnili iz Vrhovnog suda, Okvirna mjerila za rad sudaca prvenstveno se odnose na rad sudova, dok ona za Vrhovni sud – ne postoje

Komentara 17

TA
Tackrla
07:25 22.09.2021.

Suci i ovakvo pravo u Hrvatskoj su izvor svega losega sto se dogadja. Korumpirani i lijeni a nitko im nista ne moze jer stite jedni druge. Zbog njih i takvog sustava nam je drzava u klincu

SI
sisavac
07:03 22.09.2021.

njihove norme su šamar svakom radniku. 16 predmeta godišnje... to im je struka, nema se tu što filozofirati puno. ako se želi nešto zataškati, predmet ima tisuće stranica. zašto bi imao? neka financijska malverzacija ima par činova, na par stranica čitav slučaj. njihov, sudački, nerad je doveo do kaosa. mi trebamo napraviti ko slovačka, svi suci su izgubili zaštitu koju su imali, kao da su posebno štićene osobe, njihova imovina je javno objavljena, primanja, sve. svaki slučaj koji imaju je javno praćen. postoje zakoni po kojima oni rade, i svaka presuda je podložna kontroli, izmjeni, poništenju, s viših instanci, brzo i sa kaznama za sumnjive suce. nema kod njih kao kod nas da sudac godinu dana ne odradi ni jedan predmet. kao naš eu zastupnik kolakušić. imaju plaće par desetaka tisuća kuna. provjerite. naši poznatiji suci nemaju nikakve imovine, svi spavaju u ženinoj kući ili stanu, nemaju ni auto, kao, lizing. imaju kredite od po par milijuna kuna, al nigdje nema na što je taj novac utrošen..

Avatar Poskok 1
Poskok 1
09:15 22.09.2021.

Hahahahaha... Što je rekao ono rekao Mrčela, da je stvoreno ozračje u kojem se vrijeđaju suci i pravosuđe te da je to nedopustivo... Ma da, tko bi to rekao ? Inače plaće su im kolike ono i za ispunjavanje i za neispunjavanje normi 12, 13 tisuća netto ? Koliko ti ljudi uopće efektivno rade ? Nisu li se ono suci jako pobunili oko objavljivanja njihovih imovinskih kartica ? Zašto ? Radi li se o kasti nedodirljivih ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?