Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sabor

Zbog nepodnošenja izvješća kažnjeni Prskalo i Lovrinčević

jurica prskalo
Arhiva VL
22.04.2010.
u 17:11

Razlog je što nisu podnijeli izvješća o imovinskom stanju na kraju mandata. Podsjećamo, spomenuti dvojac dobio je u HAC-u izvanredni otkaz zbog sumnji da su oštetili HAC za 22 milijuna kuna.

Osumnjičene za aferu "Nesklad", bivšeg predsjednika uprave Hrvatskih autocesta Juricu Prskala i sada bivšeg člana uprave Marija Lovrinčevića saborsko je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa kaznilo s deset tisuća kuna.

Razlog je taj što nisu podnijeli izvješća o imovinskom stanju na kraju mandata. Podsjećamo, spomenuti dvojac dobio je u HAC-u izvanredni otkaz zbog sumnji da su oštetili HAC za 22 milijuna kuna. Saborsko povjerenstvo kaznilo ih je zbog toga sa 10 tisuća kuna, no ta bi sankcija na kraju mogla ostati tek mrtvo slovo na papiru jer niti Prskalo niti Lovrinčević, koliko je poznato, nisu pronašli novo zaposlenje pa niti nemaju plaće s kojih im se može skinuti 10 tisuća kuna.

Povjerenstvo  je ujedno odbacilo prijavu protiv IDS-ovca Damira Kajina u kojoj je stajalo da je istarski političar omogućio svom vozaču, preko svojih veza, da kupi za svega 47 tisuća eura dvokatnicu s dva apartmana u Rapcu uz more. Spomenuta nekretnina u vlasništvu je grada Labina pa je Povjerenstvo zatražilo očitovanje od labinskog gradonačelnika Tulija Demetlike.

Komentara 8

Avatar neidemdalje
neidemdalje
22:53 22.04.2010.

mogu ja stat u red onih koji bi kaznu od 10000 kuna , ne treba mi 22 miliona, tek ona dva , ja sretan ko nova godina

AB
abendblatt
18:09 22.04.2010.

Nemaju place, ali zato imaju sigurno drugu imovinu od koje se moze naplatit, osim toga za stetu od 22mil. kuna dobiva se 20go. zatvora, najmanje.

DI
dr-ivek
21:15 22.04.2010.

10 000 kuna kazne za krađu 22 milijuna. a običnim ljudima oduzimaju kuće za neplaćenih 100 kuna režija... hehehe moraš voljeti ovu državu oćeš nećeš... :o)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije