Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Terorizam

Napad u Manchesteru: Uhićene još dvije osobe

Manchester
Reuters/PIXSELL
25.05.2017.
u 07:26

Do sada je uhićeno šest muškaraca i jedna žena u vezi istrage i zadržani su u pritvoru zbog ispitivanja

Britanska policija uhitila je u četvrtak još dvojicu ljudi pod sumnjom u povezanost s terorističkim samoubilačkim napadom u Manchesteru, čime je broj uhićenih porastao na osmero, objavila je u četvrtak manchesterska policija. 

Jedan je muškarac uhićen nakon racije izvedene u području Withingtona, dok je drugi uhićen na području Manchestera, navela je policija.

Žena koja je u srijedu privedena u Blackleyu puštena je u međuvremenu i više nije pod sumnjom, dodaje se.

Policija je u četvrtak rano ujutro izvela kontroliranu eksploziju tijekom pretrage  u četvrti Moss Side.

Bombaš samoubojica ubio je u ponedjeljak navečer 22 osobe, među kojima su i djeca, na koncertu u Manchester Areni, u napadu koji je britanska premijerka Theresa May nazvala gnjusnim i kukavičkim činom napada na djecu i mlade.    

Manchester
1/32

Dužnosnici vjeruju da je bombaš samoubojica koji je odgovoran za napad, Salman Abedi, bio dio terorističke mreže.

Odgovornost za taj napad preuzela je teroristička organizacija Islamska država, čije snage u Siriji i Iraku potiskuju oružane snage koje podupire Zapad.

Većina žrtava napada do sada je identificirana. Među njima je i osmogodišnja djevojčica, jedan poljski par, roditelji koji su došli po svoje kćeri koje su  također bile na koncertu, te najmanje šest tinejdžera.

Britanska vlada najavila je da će četvrtak u 11 sati minutom šutnje odati počast žrtvama napada, premijerka Theresa May sastat će se po četvrti put s vladinim kriznim povjerenstvom.

U međuvremenu su britanski dužnosnici izrazili ljutnju objavljivanjem forenzičnih fotografija koje su procurile s mjesta zločina i koje je objavio New York Times.

Očekuje se da će britanska premijerka to pitanje pokrenuti u razgovoru s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom na sastanku na vrhu NATO-a u četvrtak u Bruxellesu. 

Komentara 3

Avatar Zagrebčanec
Zagrebčanec
09:15 25.05.2017.

Prije svega treba uvijek imati u vidu samu bit Islama kao vjere i "svetonazora"! Islam (islam u prijevodu ima značenje ..."čist", "pravovjeran") se u svojoj suštini svodi na uvjerenje da smo mi Kršćani "zabludjela braća" koja su upropastila Božji Plann i da su pripadnici Islama ("čisti"; pravovjerni) preko božjeg "izaslanika" Muhameda, od Boga "pozvani" da nas Kršćane bilo milom bilo silom vrate na ..."pravi put". I ovo nikada ne treba zanemariti niti zaboravljati kada se govori o Islamu. Radikalni islamizam je samo ono što mu i samo ime govor.... samo nešto radikalniji "pristup" prema "zabludjeloj braći"...Kršćanima. O nekavoj "multikulturnom zajedništvu Kršćanastva i Islama je potpuno besmisleno i govoriti, a kamo li pokušavati to i ostvariti. To je jednostavno nemoguće kao što je nemoguće pomiješati ulje i vodu, ma koliko vi truda u to uložili!

DU
Deleted user
23:39 26.05.2017.

uhapseno je 10 za sad, medju njima je i jedan albanac iz albanije...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije