Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ljutiti na Cappellija

Zbog najavljenog povećanja stope PDV-a ugostitelji demonstrativno napustili kongres

gari cappelli
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
1/2
29.11.2016.
u 14:44

Ceh ugostitelja i turističkih radnika: Smanjite nam stopu od 13% PDV-a!

Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a od Vlade traži dosljednu provedbu Strategije razvoja turizma RH do 2020. godine kojom je predviđeno smanjenje porezne stope PDV-a od 13%, a ne njezino povećanje što se planira poreznom reformom. Najvažniji je to zaključak donesen na 29. kongresu održanom u Podstarni pored Splita.

Uz to, traže uvođenje dualnog sustava obrazovanja u ugostiteljski sektor s većim fondom sati praktične nastave koja se mora realizirati u ugostiteljskim objektima, potom jednostavan i legalan način povremenog zapošljavanja, kao što je praksa s vaučerima u poljoprivredi i ribarstvu. Traže i efikasniju provedbu prekvalifikacije kadrova sa Zavoda za zapošljavanje, a ukoliko ne bude dovoljno kadra, žele mogućnost jednostavnijeg angažiranja uvozne radne snage. Traže ukidanje poreza na potrošnju, koji je propisan samo za ugostiteljstvo te da se troškovi reprezentacije priznaju u cjelokupnom iznosu kako bi se povećala potrošnja i zapošljavanje u ugostiteljskom sektoru. Na koncu, traže uključivanje predstavnika HOK-a u radne grupe kod izrade ili izmjena zakonske regulative iz područja turizma i ugostiteljstva.

Ugostitelji i turistički djelatnici iznimno su ogorčeni zbog najavljenog povećanja stope PDV-a pa su demonstrativno izašli iz dvorane kada ih je na otvaranju pozdravio predstavnik Vlade. Željeli su pokazati svoje neslaganje s poreznom politikom, a bili su ogorčeni i zato što ministar turizma Gari Cappelli osobno nije došao.

Predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a Nenad Šepak, najavio je kako će se nastaviti boriti protiv najavljenog povećanja stope PDV-a koja će ih opet staviti u nepovoljan položaj prema konkurentskim zemljama u okruženju. Pripremili su amandmane koje će njihovi "politički suradnici", kako je rekao Šefek, podnijeti u Saboru.

Komentara 11

Avatar Peterančan
Peterančan
15:32 29.11.2016.

A jel logično da nam na jugu naplate pivo 40 kuna, ono isto koje je na sjeveru 12 kuna. Od istog dobavljača i po istoj nabavnoj cijeni? Ili kava 20 kuna, a pri nama je 6! I PeDeVe isti, dok norci delaju 12 mjeseci, a neki bi bili milijarderi za 3 mjeseca rada u godini.

ME
medved12
15:41 29.11.2016.

pitajte koliko imaju maržu na kavi treba ih oderati 30%

MA
medjimurec_at
16:59 29.11.2016.

Ma dosad su bili bas ono super jeftini kavica 20 kn , o pivi na plazi da ne pricamo ko da je maltene od zlata . Zatvarat ce lokale a pobogu to je njihovo pravo , dignut cijene toj kavivi od 20 kn ma mogu i to srce mi puca od njihovih zalopojki -svi su maltene na prosjackom stapu za 3 mjeseca rada godisnje , jadni ljudi ..jel?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije