Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sindikat Preporod

Zbog najavljenih 6000 otkaza nastavnici za rujan najavili štrajk

željko stipić
Arhivska fotografija
30.06.2010.
u 11:38

– Ministarstvo se ponaša kao da je ZOR promijenjen i nema kolektivnih ugovora. Kad su shvatili da nam ne mogu uzeti regres, hoće uzeti ono što nipošto ne bi smjeli – radna mjesta – žesti se Stipić.

Prvog dana škole, 6. rujna učenike bi umjesto njihovih nastavnika i školskih klupa mogla dočekati zatvorena vrata – najavio je danas Željko Stipić, predsjednik sindikata “Preporod”.

Pozvao je Ministarstvo obrazovanja i Vladu da povuku predložene izmjene Zakona o odgoju i obrazovanju, zbog kojih bi gotovo 2000 nastavnika moglo ostati bez posla. Kad se tome pridodaju čistačice, ravnatelji, računovođe i drugo osoblje, u školstvu bi oko 6 tisuća ljudi moglo izgubiti svoje radno mjesto.

>>Otkaz čeka šest tisuća zaposlenih u srednjim i osnovnim školama!

– Ministarstvo se ponaša kao da je ZOR promijenjen i nema kolektivnih ugovora. Kad su shvatili da nam ne mogu uzeti regres, hoće uzeti ono što nipošto ne bi smjeli – radna mjesta – žesti se Stipić.

Po njegovim riječima, Vlada planira na ukidanju razredništva, smanjenju broja čistačica i ukidanju malih škola uštedjeti oko 360 milijuna kuna.

– Šaljemo prosvjedno pismo i tražimo hitno primanje kod ministra, spremamo se za sindikalne akcije, pa i štrajk – kaže Stipić. Očekuje također da bi saborski zastupnici trebali odbiti predložene izmjene.

– Ministarstvo obrazovanja podijeljeno je na piromane koji neprestano predlažu neke nebulozne mjere i na vatrogasce koji ih katkad uspiju spriječiti – komentirao je Stipić, nezadovoljan, kao i ostali prosvjetari, odnosom države prema školstvu. Posebno se ljuti što se s promjenama ide u vrijeme praznika kad je smanjena mogućnost pritiska.

Komentara 83

OB
-obrisani-
13:23 30.06.2010.

suvišni ljudi.

10
101lakeoswego
13:50 30.06.2010.

hehehehehehe 12 mjesecnih kraljevskih placa+ferje lova+bozicnica, a tjedno rade 15 sati i imaju preko 3 mjeseca dopusta, kaj otpustit 600, jos 600 novih zaposlit hehehehehe

OB
-obrisani-
17:23 30.06.2010.

ne kukajte ,nastavnici,previše vas ima i lijenost je ušla u razrede

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije