Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko želi biti milijunaš

Zbog 'mrkog mede' ostao bez 125 tisuća kuna. Znate li vi odgovor na ovo pitanje?

Foto: HRT
07.11.2019.
u 22:39

Splićanina Roka Škrabića samo četiri pitanja dijelila su od glavnog zgoditka, ali je na pitanje za 125.000 kuna odlučio odgovoriti sam, bez pomoći jokera

Dvojica natjecatelja dobila su priliku zahvaljujući igri 'Najbrži prst' u HRT-ovoj emisiji kviza 'Tko želi biti milijunaš" da postanu upravo to, međutim nisu uspjeli.


 

Splićanin Roko Škrabić nastavio je pohod na milijun kuna s iznosom od 64.000 kune iz prethodne emisije kojem su preostala samo četiri pitanja i joker zovi. Pitanje koliki je promjer kovanice od 5 kuna odlučio je odgovoriti sam, uz pretpostavku kako joker ne bi znao  je li riječ o promjeru od 21,5 mm, 26,5 mm, 31,5 mm ili pak 36,5 mm. Njegov konačni odgovor od 31,5 mm bio je netočan i napustio je kviz 'teži' za 32 tisuće kuna.

Svoju sreću sljedeći je pokušao majstor tona u Teatru ITD Hrvoje Tenšek iz Zagreba koji je iskoristio joker publike kako bi otkrio sliči li štitna žlijezda najviše leptiru, kornjači, gušteru ili pužu, a točan odgovor da nalikuje najviše na leptira te je zaradio 8.000 kuna. Jokerom pola-pola smanjio si je mogućnosti na 10. pitanju uz koji se od ovih pridjeva ne veže njegova Draga - Mošćenička, Bašćanska, Supetarska ili Drvenička i prešao drugi prag odgovorivši Drvenička.

Za njega je bilo kobno pitanje jesu li dva Norvežanina, Nijemca, Talijana ili Danca bila među šest nobelovaca koje smo uz Nizozemca, Švicarca i dva Francuza dobili 1901. godine. Joker Marijo Kovač rekao mu je kako je riječ o  dva Norvežanina, što je Hrvoje i ponudio kao svoj konačni odgovor, no na njegovu žalost to je bio krvi odgovor.

Posljednji natjecatelj 18-godišnji Stipan Šarić iz Splita iskoristio je čak dva jokera na 8. pitanju za 8 tisuća kuna. Mladi učenik nije znao bi li Emma i Clarissa, Edith i Charlotte, Eloise i Cecilia ili pak Estelle i Christine uživale u trač-partiji kada bi se gđa Bovary i gđa Dalloway iz istoimenih romana našle na kavi. Stoga je prvo posegnuo za jokerom "pola-pola", a zatim je zatražio i pomoć publike koja ga je s uvjerljivih 98% glasova za za Emmu i Clarissu odvela u nastavak natjecanja. No priliku za otvaranje 9. pitanja za 16.000 kuna dobit će tek u idućoj emisiji. Hoće li ovaj maturant dogurati daleko unatoč činjenici da je dosta rano ostao bez jokera, ostaje gledateljima vidjeti u idućem Milijunašu. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije