Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
visoke cijene

Zbog mobilizacije rasprodani letovi iz Rusije, dvije destinacije su im najprivlačnije

Britain mourns Queen Elizabeth
POOL/REUTERS
21.09.2022.
u 12:01

Ministar obrane Sergej Šojgu rekao je da će poziv biti ograničen na one s vojnim iskustvom te da studenti i oni koji su služili samo vojni rok neće biti pozivani.

Karte na letovima iz Rusije brzo su se rasprodale u srijedu nakon što je predsjednik Vladimir Putin naredio hitnu mobilizaciju 300.000 pričuvnika, prenosi britanska agencija Reuters.

Ministar obrane Sergej Šojgu rekao je da će poziv biti ograničen na one s vojnim iskustvom te da studenti i oni koji su služili samo vojni rok neće biti pozivani.

Unatoč tome, podaci Google Trends pokazuju skok u pretraživanjima za Aviasales, najpopularniju rusku web-stranicu za kupnju karata za letove.

Izravni letovi iz Moskve za Istanbul u Turskoj i Erevan u Armeniji, oba odredišta koja Rusima omogućuju ulazak bez vize, rasprodani su u srijedu, prema podacima Aviasalesa.

Neke linije s međuslijetanjem, uključujući one od Moskve do Tbilisija, također nisu bile dostupne, dok su najjeftiniji letovi od ruskog glavnog grada do Dubaija stajali više od 300.000 rubalja (37.000 kuna), što je višestruki iznos prosječne mjesečne plaće.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov odbio je u srijedu odgovoriti na pitanja o eventualnom zatvaranju ruskih granica kako bi se spriječio bijeg vojno sposobnih osoba nakon što je objavljena djelomična mobilizacija za potrebe rata u Ukrajini. 

VIDEO: Vladimir Putin poslao poruku Zapadu: 'Ne blefiram'

Komentara 9

DU
Deleted user
13:02 21.09.2022.

Putin ubija Rusiju. Zgazio je ideju Velike Imperije. Ništa od moćne ruske Armije, druge sile svijeta.Sad mu stanovništvo bježi. Toliko o podršci u Rusiji. Rusiji će trebati desetljeća da poboljša svoj ugled u svijetu.

WI
wice
12:24 21.09.2022.

Šta bi te bilo da je raspisana opča mobilizacija?

Avatar Musashi
Musashi
13:02 21.09.2022.

Znači da je ruska elita znala najmanje dan prije za mobilizaciju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije