Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI ZAGREB

'Mrtva mirovina': 5 godina nije prijavljivala smrt sustanarke

Novi Zagreb
Foto: Robert Anić/Pixsell
03.10.2018.
u 16:00

Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu izvijestilo je da je istragu zbog prijevare pokrenulo nakon kaznene prijave Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje

Zbog sumnje da pet godina nije prijavila smrt žene s kojom je stanovala kako bi nastavila podizati njene mirovine pokrenuta je istraga protiv 58-godišnjakinje koju tužiteljstvo tereti da je tako državu oštetila za gotovo 150 tisuća kuna.

Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu izvijestilo je da je istragu zbog prijevare pokrenulo nakon kaznene prijave Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) i posebnog izvješća samoborske policije.

Tužiteljstvo sumnja da je 58-godišnjakinja od 1. travnja 2013. do 31. ožujka 2018. u Samoboru "svjesno propustila izvijestiti nadležni zavod za mirovinsko osiguranje o smrti“ svoje sustanarke te uz punomoć koju joj je dala za života nastavila podizati njene mirovine.

Ključne riječi

Komentara 16

IB
istina_boli
12:29 04.10.2018.

Nije njoj nista u rodu pa po zakonu nije ni duzna da ju prijavljuje. Kako i tko ce da potrosi penziju nije krivicno djelo. Baba ima pravo da tuzi drzavu zbog uznemiravanja. Cudno kako se drzava ne uznemirava sto tisuce onih koji nisu zaradili svoju penziju vec desetljecima ju privilegirano primaju.

DU
Deleted user
08:06 04.10.2018.

Možda je 5 godina bila mrtva s njom u stanu...to je jedino logično.

VK
VKSS
16:34 03.10.2018.

Ma jel nije sve povezano oib om...kad se izda smrtni list valjda bi trebale ga dobiti sve institucije kojima je potrebno...pogotovo one koje isplacuju nesto...drugo da ju je u zamrzivac ubacila,ali prevara je prevara,ima i vecih,mnogi uzimaju otpremnine koje nisu zasluzili /hž/

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije