Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tužio državu

Zbog loših uvjeta u zatvoru trpe intima i ljepota, tražio odštetu od 120.000 kuna

lepoglava
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/3
27.02.2020.
u 15:13

Općinski sud u Varaždinu odbacio je njegovu tužbu u kojoj je naveo da sobe u Kaznionici nisu čiste, suhe i dovoljno prostrane, nema dnevno svjetlo, u WC-ima nema tople vode i ne mogu se zaključati s unutarnje strane

Bivši zatvorenik u Kaznionici u Lepoglavi tražio je sudskim putem od države da mu plati 120.000 naknade za nehumane uvjete u zatvoru, no umjesto odštete, D.O. je dobio račun na iznos od 18.000 kuna za troškove sudskog postupka.

Općinski sud u Varaždinu odbacio je njegovu tužbu u kojoj je naveo da sobe u Kaznionici nisu čiste, suhe i dovoljno prostrane, nema dnevno svjetlo, u  WC-ima nema tople vode i ne mogu se zaključati s unutarnje strane.

Tuševi su, naveo je, stari i prljavi. Ostale su mu, tvrdi, trajne posljedice po zdravlje, a manifestiraju se, ističe, u povredi prava osobnosti u smislu potrebe za zdravljem, psihičkim zdravljem, intimom, privatnošću i ljepotom. Deprimiran je, osjeća nelagodu, sram i tjeskobu.

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
17:10 27.02.2020.

Oduzmite kriminalcu sapun kao u Americi. Dajte mu svaka 30 dana malo svjetlosti, da se nauči u zatvoru da nije u hotelu sa 4 zvijezdice. Pošaljite ga u samicu 30 dana zbog razloga zašto je uopće došao u Lepoglavu. Ma sram ga bilo. Bitanga.

PE
pežo
17:07 27.02.2020.

Na to je trebalo misliti prije nego je završio u zatvoru jer je prekršio zakon.

KO
Kokoiduhovi
19:05 27.02.2020.

E stari moj; po Zakonu o izdržavanju zatvorske kazne po glavi imate 4m2 prostora u spavaonici, mislim da 10 m3 po glavi i td. Ja ti mogu reći, stari, da radim u sobici od 10 m2 u kojoj nas je je 4, i 4 stola, i hrpa ormara, stolice, fotokopirka i td. Gore nek u reštu. Dal si mi ideju; se ih bumo tužili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije