Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velimir Šonje

'Zbog krize vlasti država manje troši pa je moguć i suficit'

velimir šonje
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/4
11.06.2016.
u 10:15

Međutim, kad nema čvrste vlasti, onda neki sustavi koji i inače nisu dobro upravljivi, poput zdravstva, postaju problem, smatra ekonomist

Zbog krize vlasti realna je mogućnost postići suficit ako se nastavi gospodarski oporavak, smatra ekonomist Velimir Šonje koji je dao intervju za televiziju N1.

– Bez obzira na ovu političku turbulenciju, a to ovisi i o izvoznim tržištima, moguće je da se proračun puni sve bolje, a kako se političari ne mogu dogovoriti, nema pretjerane potrošnje pa je moguće da nema povećanja državnih izdataka zbog čega bi u teoriji mogli prijeći i u suficit – kaže ekonomist Velimir Šonje.

Međutim, kad nema čvrste vlasti, onda neki sustavi koji i inače nisu dobro upravljivi, poput zdravstva, postaju problem, smatra ekonomist. 

>> Velimir Šonje: Koncesionaru dati šansu – uz nadzor

Ključne riječi

Komentara 4

DH
dalibor.hren
13:59 11.06.2016.

Dao Bog da kriza vlasti potraje godinu - dvije! Možda zbog "suficita" isplivamo!?

RE
realisticki
17:27 11.06.2016.

Ako netko od novinara VL planira intervjuirat toga "pametnjakoviča", neka ga prvo pitaju, dali zna što je sram, i koliko ga je koštala diploma?

Avatar istovari
istovari
11:11 11.06.2016.

Moguće je otkriti i novi planet u sunčevom sustavu, da svemirci slete u Maksimir ili da Garavi promjeni spol....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije