Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBRUŠILE SE NA VLAST

Zbog kritiziranja Putina uhićena i punkerska skupina Pussy Riot

Pussy riots
AFP/PIXSELL
06.03.2012.
u 14:45

Odjevene u jarke boje i minisuknje, članice benda upale su u katedralu kako bi s oltara uputile "punkersku molitvu" i izvele pjesmu "Holy Shit" u kojoj su otvoreno kritizirale Vladimira Putina

Na meti ruske policije našle su se i članice feminističkog punk benda Pussy Riot koje su tijekom posljednjih mjesec dana upriličile nekoliko gerilskih koncerata, od kojih je vlastima najproblematičniji bio onaj izveden ispred moskovske katedrale 21. veljače, piše The Guardian.

Odjevene u jarke boje i minisuknje, članice benda tada su upale u katedralu kako bi s oltara uputile "punkersku molitvu" i zatim izvele pjesmu "Holy Shit" u kojoj su otvoreno kritizirale Rusku pravoslavnu crkvu i Vladimira Putina.

Šest članica benda optuženo je za zločin iz mržnje te kršenje javnog reda i mira, a dvije su nakon zadržavanja u pritvoru počele štrajk glađu. Riječ je o Nadeždi Tolokonikovoj i Mariji Aljehin, majkama malodobne djece koje prosvjeduju jer su prisiljene u pritvoru čekati početak saslušanja koje je zakazano za travanj.

 

Komentara 4

IR
irani
19:12 06.03.2012.

Sad\' ce uletjeti \"veliki forumski mozgovi\" sa pricom (naravno, iz pouzdnaih nepostojecih izvora) kako je ovome bendu CIA kupila instrumente, MI5 odjecu, a Mossad pisao pjesme.

OR
orisis
22:09 06.03.2012.

Putin se izzhivljava na \"Pussy riots\"....

FO
Folirant
14:02 07.03.2012.

Odakle ove ispadose i ko njih posla.Mozda pate za americkim sistemom jer tamo pijevaljke umiru od raznih droga dok su im u isto vrijeme i djeca ovisna o heroinu i kokainu.Mozda bi one te promjene htjele.Ko zna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije