Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na nogometnoj utakmici

Zbog incidenta sa zoljom u Mukinjama kazneno će odgovarati i drugi navijač

Twitter screenshot
19.09.2022.
u 17:53

Policija ga sumnjiči da je drugom navijaču, također starom 26 godina, pribavio zolju, te je on iz nje s tribina ispaljivao pirotehničko ili neko drugo eksplozivno sredstvo, zbog čega je osumnjičen “za dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom” i nalazi se u istražnom zatvoru.

Za incident sa pucanjem iz zolje na nogometnoj utakmici u Mukinjama prošle nedjelje kazneno će odgovarati i drugi navijač (26) i to za nabavljanje i skrivanje zolje, priopćila je u ponedjeljak policija iz Gospića.

Policija ga sumnjiči da je drugom navijaču, također starom 26 godina, pribavio zolju, te je on iz nje sa tribina ispaljivao pirotehničko ili neko drugo eksplozivno sredstvo, zbog čega je osumnjičen “za dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom” i nalazi se u istražnom zatvoru.

Kako stoji u današnjem policijskom priopćenju i njegov je prijatelj sada kazneno prijavljen i to za “sprječavanje dokazivanja kaznenog djela” i za “nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari”. Već je saslušan na Općinskom državnom odvjetništvu u Gospiću te ga je sudac istrage uz mjere opreza pustio da se brani sa slobode.

Mladić se sumnjiči, stoji u obrazloženju kaznene prijave, da je pribavio i držao kod sebe vojno oružje, ručni raketni bacač tzv. zolju, a još ju je i sakrio nakon što je njegov prijatelj na utakmici iz nje "ispalio pirotehničko ili neko drugo eksplozivno sredstvo".

U priopćenju stoji da je “sakrivanjem ručnog raketnog bacača zolje u svojoj obiteljskoj kući spriječio i otežao dokazivanje u kaznenom postupku”. Tijekom kriminalističkog istraživanja pretražena mu je kuća gdje je pronađen bokser te će mu zbog “nezakonitog posjedovanja zabranjenog oružja biti uručen obavezni prekršajni nalog”.

Također je utvrđeno da je aktivno sudjelovao u navijačkim neredima na nogometnoj utakmici 11. rujna u Mukinjama, pa će nadležnom sudu protiv njega biti podnesen optužni prijedlog i zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije