Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZLAZAK IZ TAME

Zbog Guinnessa velik je interes za mjesto zadnjega izvučenog rudara

Čile rudari
Reuters
11.10.2010.
u 20:14

Klaustrofobični put na površinu potrajat će za svakog rudara između 10 i 40 minuta - očekuje se da će izvlačenja početi kasno u utorak ili srijedu.

Čileanske spasilačke službe ojačale su tunel kojim bi se na površinu trebala izvući 33 rudara te uspješno testirale kapsulu u kojoj će prvi rudari izaći, kako se očekuje, kasno u utorak ili srijedu. Izvlačenju će prisustvovati i predsjednik Sebastian Pinera, možda u društvu bolivijskog predsjednika Eve Moralesa koji je zatražio da bude tamo jer je jedan od zatočenih rudara Bolivijac.

Ministar zdravstva Jaime Manalich najavio je da će u rupu biti spuštena barem dva spasioca, među kojima će biti i liječnik, koji bi trebali ljude pripremiti za klaustrofobični put na površinu u trajanju između 10 i 40 minuta. Odgovorni bi htjeli da prvi krenu najsnažniji i psihički najstabilniji rudari. Mediji, međutim, javljaju da nitko nije voljan biti prvi, a neki inzistiraju da izađu posljednji kako bi ušli u Guinnessovu knjigu rekorda u rubrici "Rudar koji je proveo najviše vremena zarobljen pod zemljom"!

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
20:44 11.10.2010.

\"Ministar zdravstva J.Manalich\" ______________________________ Ima nas! ;o)

MY
mycropht
21:41 11.10.2010.

Kad izvuku rudare, bilo bi super da se našu Vladu može spustiti u rudnik i ostaviti tamo. Doduše, teško da je tunel dosta širok za Šukera i Čobankovića.

NA
nacionalnifront
18:01 12.10.2010.

Naš je i Evo (Ivo) Morales, iako nas mrzi (pogledaj Ratas Croatas), jer mu je otac Hrvat koji je napumpao njegovu majku domorotkinju. Glavna oporba Moralesu je naš čovjek Marinković kojemu ovaj komunistički diktator želi oteti zemlju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije