Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Strah od epidemije

Zbog gripe zabranjeni posjeti u bolnicama u Osijeku, Vukovaru i Vinkovcima

KBC Osijek
Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
15.01.2019.
u 15:56

Posjeti su prije desetak dana zabranjeni na Klinici za pedijatriju, a ista je odredba proširena sada na cijelu osječku bolnicu

Zbog gripe, od utorka su zabranjeni posjeti u Kliničkom bolničkom centru u Osijeku. Posjeti su prije desetak dana zabranjeni na Klinici za pedijatriju, a ista je odredba proširena sada na cijelu bolnicu.

– S obzirom na povećan broj oboljelih bolesnika od influence koji su pregledani ili hospitalizirani u KBC-u Osijek, a u svrhu prevencije eventualne epidemije, od 15. siječnja do daljnjega zabranjuju se posjete hospitaliziranim bolesnicima – izvijestilo je Ravnateljstvo KBC-a.

Posjeti zabranjeni i u Vukovaru i Vinkovcima

Zbog pojave gripe u Općim županijskim bolnicama Vukovar i Vinkovcima zabranjeni su posjeti za pacijentima. Kako navode iz tih bolnica zabrana će trajati sve dok bolest ne počne jenjavati. Govoreći o zabrani ravnateljica vukovarske bolnice Vesna Bosanac kazala je kako su liječnici primijetili da u ambulantama ima dosta pacijenata sa simptomima gripe tako da su donijeli odluku i od danas su zabranjeni posjeti bolesnicima.

– Preporučujemo svima koji ne moraju da ne dolaze u bolnicu kako se virus ne bi proširio među pacijentima, posebice onima teško bolesnima. Za sada nitko od oboljelih od gripe nije hospitaliziran u vukovarskoj bolnici, rekla je Bosanac.

Govoreći o ovogodišnjoj sezoni gripe ravnateljica županijskog Zavoda za Zavoda za javno zdravstvo Kata Krešić rekla je kako je Vukovarsko-srijemska županija jedna od županija s najmanjim brojem oboljelih i da za sada imaju prijavljeno oko 170 oboljelih što ukazuje na uzlazni trend obolijevanja.

>> Znakovi gripe za koje možda niste znali

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
18:02 15.01.2019.

influeceri Slavonci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije