Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CHILE ILI CHIIE

Zbog greške na čileanskoj kovanici otkazi u kovnici

50 pesoa
12.02.2010.
u 09:12

Na čileanskoj kovanici od 50 pesosa iz 2008. ime države umjesto CHILE piše CHIIE, što nitko nije primijetio punih godinu dana. Direktor kovnice zbog toga je ostao bez posla.

Kovanica od 50 pesosa (oko 50 lipa) s likom latinoameričkog osloboditelja Simona Bolivara iskovana je i puštena u promet s ne baš malom greškom. Naime, netko je pogriješio u imenu države, a kako to godinu dana nitko nije primijetio, ta serija kovanica neće biti povučena iz prometa.

Građani Čilea počeli su pregledavati svoj sitan novac i čuvati novčiće s greškom u nadi da će im vrijednost, kao numizmatičkom raritetu, porasti. No zbog te i brojnih drugih grešaka, poput prodaje rijetkih medaljona koji su bili namijenjeni muzejskom izlaganju a ne tržištu, u kovnici je došlo do kadrovskih promjena.

Nekoliko zaposlenih, među kojima i šef kovnice Gregorio Iniguez, izgubilo je posao.

 

Ključne riječi

Komentara 1

SI
sinkić
09:27 12.02.2010.

kod nas bi još i napredovao za ministra financija.....hehe

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije