Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Zbog financijske krize Slovenija bez svoje 'misice' u Johannesburgu

09.11.2008.
u 08:41

Zbog financijske krize organizatora ove je godine prvi put otkazan izbor Miss Slovenije, pa ta zemlja neće imati svoje predstavnice na tradicionalnoj reviji ljepotica iz cijelog svijeta koja se održava 23. prosinca u Johannesburgu.

Slovenska javna televizija objavila je na svojim internet stranicama da joj nedostaje oko 250.000 eura za organiziranje završnog natjecanja iako je u dosadašnjim predizbornim natjecanjima izabrano 15 djevojaka među kojima je trebala biti izabrana misica za 2008. i njene dvije pratilje.

Tako će ove godine Slovenija biti bez predstavnice na izboru za Miss svijeta, što će biti prvi put od njena nastanka. Kao razlog nastalih financijskih problema do kojih je došlo potkraj godine, organizatori su naveli posebne televizijske projekte koji su odnijeli velika sredstva, među ostalim projekt praćenja slovenskog predsjedavanja EU-om u prvoj polovici ove godine i program obilježavanja 50. obljetnice djelovanja televizije u Sloveniji.

Uz to, televizijska pretplata iz političkih je razloga već nekoliko godina zamrznuta. Vlasnik licence za izbor Miss Slovenije Zdravko Geržina izjavio je da će 15 izabranih finalistica automatski sudjelovati na izboru za Miss Slovenije za iduću godinu, a do tada će titulu zadržati prošlogodišnja pobjednica Tadeja Ternar. Isto tako, izjavio je da je neizvjesno hoće li slovenska televizija uopće prenositi priredbu iz Johannesburga.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije