Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi potez

Zbog epidemije obustavlja se javni prijevoz, ali nekoliko linija ostaje u prometu

Split: Sve je prazno na autobusnom kolodvoru nakon ukidanja međugradskih linija
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/7
21.03.2020.
u 11:44

Radi sprečavanja zaraze koronavirusum, Stožer je odlučio i da se ograniči javni prijevoz putnika, tereta i vozila prema otocima i poluotoku Pelješcu.

Od sutra se obustavlja javni linijski prijevoz putnika u unutarnjem cestovnom prometu te međunarodni prijevoz putnika. U prekidu će biti i željeznički, tramvajski i drugi javnogradski promet. Neće raditi ni žičare, uspinjače i slično. Zatvaraju se i svi autobusni i željeznički kolodvori. Od javnih prijevoza radit će jedino taksi. 

Stožer civilne zaštite odluku je donio danas, a vrijedit će 30 dana.

Radi sprečavanja zaraze koronavirusum, Stožer je odlučio i da se ograniči javni prijevoz putnika, tereta i vozila prema otocima i poluotoku Pelješcu. Stoga se zabranjuje prometovanje svih redovnih brzobrodskih linija u obalnom linijskom prijevozu , osim u slučaju hitnih intervencija, uz odobrenje Stožera civilne zaštite.

FOTO Split: Sve je prazno na autobusnom kolodvoru nakon ukidanja međugradskih linija

Split: Sve je prazno na autobusnom kolodvoru nakon ukidanja međugradskih linija
1/6

Linije koje će ostati su Mali-Lošinj- Unije - Srakane Velike- Susak i obratno, zatim Ilovik - Mrtvaška i obratno, Rava - Mala Rava - Veli Iž - Mali Iž - Zadar i obratno, Vrgada - Pakoštane - Biograd)  obratno, Krapanj-Brodarica-Krapanj, Vodice-Prvić Šepurine-Prvić Luka-Zlarin-Šibenik i obratno, Komiža-Biševo i obratno. Suđurađ-Lopud-Koločep i Dubrovnik. Ove će linije biti otvorene samo za one koji imaju prebivalište na nekom od otoka ili Pelješcu,  zdravstve radnike, policiju, vojsku, lučku kapetaniju, poštu, komunalce te njihova vozila.

Splitska luka nije na popisu onih iz kojih će se odvijati pomorski promet.

VIDEO Nacionalni stožer civilne zaštite postavlja krevete za oboljele od koronavirusa u Areni

Ključne riječi

Komentara 28

TR
trudimSe
12:31 21.03.2020.

kak budu sad dedeki i bakice se navazali po gradu?

Avatar Hazl113
Hazl113
12:37 21.03.2020.

E sada će taksisti uživat. Već sada su podigli cijene. Mogu si mislit kada postanu jedini prijevoz, što će se desit. Zato bi im trebalo uvesti barem par-nepar ili bilo kako drugačije kako bi im se umanjila pljačka putnika.

SN
snovakor
12:27 21.03.2020.

KONAČNO !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije