Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEMI U SPLITU

Zbog epidemije im nedostaje 50-ak vozača, a putnici ih još i fizički napadaju

Split: Nove epidemiološke mjere u javnom prometu
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/2
08.12.2020.
u 19:05

"U posljednjih mjesec dan naši vozači su tri puta bili fizički napadnuti od putnika kojima su rekli da trebaju staviti masku", kaže direktor splitskog Prometa Miroslav Delić

Epidemija koronavirusa ove je godine gotovo prepolovila prihode splitskog Prometa zbog manjeg broja putnika i prodanih putničkih karata, a svaki dan, zbog zaraženosti covidom ili samoizolacije, tom prijevozniku nedostaje nekoliko desetaka vozača, doznaje se od direktora Miroslava Delića.

"Svakodnevno nam nedostaje u prosjeku oko 50-ak vozača koji su zaraženi koronavirusom ili su u samoizolaciji", rekao je za Hinu Delić, dodajući da se nedostatak vozača nadoknađuje prekovremenim ili dvosmjenskim radom oko 240 vozača, tako da gradski autobusi redovito prevoze putnike na svim linijama na splitskom području.

>> VIDEO Epidemiolog Branko Kolarić: "Nije problem u učionici i školi, nego u putu djece do škole. Javnom prijevozu, tramvaju i autobusu."

"Poteškoće se javljaju u jutarnjim satima, kada veliki broj učenika splitskih škola u isto vrijeme putuje na nastavu, i u poslijepodnevnim satima, kada se veliki broj Splićana istovremeno Prometovim gradskim autobusima vraća s posla", istaknuo je Delić.

Dodao je kako bi se te teškoće mogle riješiti ako se splitske škole dogovore da ne počinju nastavu ujutro u isto vrijeme, a poslodavci bi se mogli dogovoriti da ne završavaju rad u isto vrijeme. Tako bi se rasteretio pritisak velikog broja putnika na Prometove autobuse ujutro i poslijepodne.

Delić je upozorio kako vozači Prometovih autobusa u Splitu povremeno imaju problema s putnicima koji ne nose masku propisanu epidemiološkim mjerama.

"U posljednjih mjesec dan naši vozači su tri puta bili fizički napadnuti od putnika kojima su rekli da trebaju staviti masku", rekao je Delić. Dodao je kako se autobusi redovito dezinficiraju, a na ulazu je istaknut broj putnika koji u njih mogu ući u skladu s epidemiološkim mjerama.

"Naši autobusi u okolnostima epidemije koronavirusa dnevno na splitskom području prevezu oko 50.000 putnika u odlascima i dolascima, a prije epidemije prevozili su oko 80.000 putnika. Smanjen broj putnika smanjio je i prodaju putničkih karata, što znači smanjenje i naših prihoda, koji su 2019. godine bili oko 90 milijuna kuna, a ove godine će biti oko 50 milijuna kuna", rekao je Delić.

 

>> VIDEO Građani se opraštaju od dobrog duha Novog Zagreba: Križan Pavić (37) izgubio je bitku s koronavirusom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije