Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijatelji životinja

Zbog deva u Đurđevcu prijave veterinarskoj inspekciji

deve
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/7
20.11.2016.
u 08:00

Đurđevac će svjesno kršiti Zakon o zaštiti životinja koji zabranjuje držanje divljih životinja i njihovo korištenje u cirkuskim i drugim predstavama sa životinjama

Iz udruge Prijatelji životinja upozorili su kako je gotovo neopaženo prošla vijest da su u Đurđevac stigle deve iz Danske kojima je namijenjena “važna uloga u adventskim događanjima”.

Tvrde kako je zapanjujuća činjenica da Turistička zajednica Đurđevca doista planira deve koristiti kako bi na njima “kraljevi Gašpar, Melkior i Baltazar dojahali do jaslica u poklon malom Isusu”, potom za nove turističke atrakcije.

Đurđevac će tako svjesno kršiti Zakon o zaštiti životinja koji zabranjuje držanje divljih životinja i njihovo korištenje u cirkuskim i drugim predstavama sa životinjama. Stoga su Prijatelji životinja uputili prijavu veterinarskoj inspekciji i Ministarstvu poljoprivrede. 

>>Obozavaju-suhi-kruh-i-koprive-a-cim-se-smraci-idu-na-spavanje

>>U-turisticku-ponudu-uvodimo-karavane-na-devama-u-podravskoj-pustinji

>> Pokušao ubiti svoja dva psa - bacio ih u kamenolomu s visine od 10 metara

>> Zatvorili farmu zbog zlostavljanja životinja: Ubadali krave odvijačima

Komentara 2

DU
Deleted user
10:10 20.11.2016.

Jesenti milu bigulicu, ti tzv. prijatelji životinja ne bi se oglasili da nije riječ o božićnom igrokazu odnosno živim jaslicama. Oj, znamo mi zatucanci i natražnjaci (dični politički filozof Vrdoljak Ivek prozvao nas je konzervativnim kontrarevolucionarima) i predobro u kojem grmu leži zec. Sve što ima imalo veze s vjerom te ateističle prijatelje životinja i druge slične udrugare baca u neprevladivi očaj i boli teže nego najljuća rana. Ali, kaj im mi moremo. Jednoga dana i nas i njih jest će isti crvi koji se neće nimalo osvrtati na njihovo ovozemaljsko navodno prijateljstvo prema životinjama.

SA
samuraj
08:47 20.11.2016.

Prijatelji životinja? Niste vi ničiji prijatelji a najmanje životinjama,jedina životinja koja vas zanima je hrvatska kuna i to u vašim novčanicima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije