Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
balkanski ratnik

Zbog 4 milijuna eura iz pritvora u Urugvaju naručio otmice u Puli

\'11 09 2009 Pljevlja Darko Saric Biznismen is Pljevalja Na utakmici FK Buducnost FK Rudar Foto Savo Prelevic\'
Arhivska fotografija
09.08.2010.
u 18:00

Anastaziju Martinčiću nestao je novac pa je angažirao Sovine ljude da ga utjeraju od Dina Marinkovića.

Tužiteljstvo za organizirani kriminal podiglo je optužnicu u Beogradu protiv crnogorskog narkobosa Darka Šarića (40) i još osam osoba zbog pranja oko 20 milijuna eura od prodaje kokaina, uloženih u kupnju poljoprivrednih dobara i hotela u Vojvodini, piše srbijanski Blic. Tužiteljstvo je optužbu potkrijepilo sa 15 snimljenih razgovora između optuženih, a ključni dokaz tužiteljstvu bit će svjedočenje iz veljače Mile Jerkovića, Šarićeva odvjetnika, o poslovanju Šarića. Jerković je svjedočio, navodi srbijanski dnevnik, da mu je Šarić preko odvjetnika Radovana Štrpca, jednog od optuženika, ponudio da otkupi gospodarstvo Jedinstvo iz Gajdobre, prvo poduzeće koje je narkoklan privremeno oduzeo.

Inače, Šarić je u travnju optužen s još 19 osoba zbog krijumčarenja 2174 kg kokaina iz Južne Amerike lani u listopadu te za šverc 235 kg kokaina u Italiji u siječnju 2009. S druge strane, hrvatska policija istražuje povezanost između nestanka četiri milijuna eura, koje je u garaži u Portorožu bio sakrio pulski pomorac Anastazije Martinčić (36) prije nego što je lani uhićen u Urugvaju zbog šverca dvije tone kokaina u sklopu akcije Balkanski ratnik i ranjavanja Denisa Dukića, te ubojstava Alessandra Ausilija lani kod Pule i Cvetka Simića na Jarunu, piše Vjesnik.

Policija istražuje i vezu između nestanka četiri milijuna eura i pokušaja otmice Dina Marinkovića u Puli mjesec dana poslije, koji je jednog otmičara usmrtio, a drugog teško ranio. Za naručitelje Marinkovićeve otmice osumnjičeni su Mario Sova i nećak mu Dalibor Marović. Nakon što je Martinčić u Urugvaju uhićen, prema pisanju Vjesnika, njegov prijatelj naziva Marinkovića i kaže mu da ode u Martinčićev stan u Portorožu i da vidi ima li tamo nekih njegovih stvari, a nekoliko mjeseci poslije Martinčić iz zatvora mobitelom naziva Puljanina i prijeti mu smrću tvrdeći da mu je odnio eure te ga izdao policiji.

 

Komentara 8

OB
-obrisani-
18:58 09.08.2010.

\"Srbi podigli optužnicu protiv narkobosa Šarića\" - stoji u nadnaslovu ovog članka ali to nije istina. Optužnicu je podiglo tužilaštvo Republike Srbije i u tom tužilaštvu rade, pored Srba, i Mađari, Bosšnjaci, Vlasi, ima još uvek i Šiptara, Rusina itd. itd. Srbija je multinacionalna zemlja i to se proporcionalno ogleda i u svim struklturama društva pa i državnim strukturama. Posle ovih ratova 90-ih godina sve bivše jugoslovenske rešublike su etnički očišćene, osim Srbije.

ZA
zaboravi
19:21 09.08.2010.

Kako glupo pisanje,kao da su prokrijumicarili,a nisu.To je bilo u pokusaju,posto su uhiceni u Urugvaj.Oni ih vec osudili,nije kriv sve dok se ne dokaze suprotno.To izgleda jos ima od titivog vremena da je kriv i uvijek kriv(komunisticki novinari izgleda da rade jos).Kako se ja smijem na ovo pisanje.(Tereti ih se da su lani iz Juzne Amerike Prokrijumicarili 2174 kilograma kokaina).Sad druze novinaru reci mi gdje su ga to prokrijumicarili(:d)

KR
kreont
02:53 10.08.2010.

Šteta mogli su lijepo uložiti u razvoj hrvatske poljoprivrede. Tu bi se sigurno opralo, posušilo a potom isparila lova. Isto tako mogli su uložiti u hrvatsku u neki MEgaMEga centar, prezadižiti ga robom i neplaćanjem plača i poreza a lovu dignut i maknut :)) Isto prema već viđenom scenariju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije