Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koronavirus u Hrvatskoj

Plenković: U Hrvatskoj je zaraženo 49 osoba

Plenković predvodio sastanak o koronavirusu u Banskim dvorima
Tomislav Miletic/PIXSELL
15.03.2020.
u 14:07

Mjere potpore gospodarstvu bit će na Vladi usvojene u utorak, kazao je premijer

Dosad je u Hrvatskoj potvrđeno ukupno 49 oboljelih osoba od koronavirusa. Premijer Andrej Plenković nakon sastanka s Nacionalnim stožerom obraća se javnosti.

"U Hrvatskoj je zaraženo 49 osoba, izvijestio nas je ministar Beroš. Zdravstveni djelatnici će se pripremat za daljnje faze", kazao je Plenković. Mjere potpore gospodarstvu bit će na Vladi usvojene u utorak. "Radimo sve moguće rezerve za sve moguće scenarije koji mogu biti pred nama", rekao je Plenković. Kada Vlada usvoji prijedloge oni će ići po hitnoj proceduri u Sabor, dodao je.

"Potvrdit ću vam da su pozitivne dvije osobe u KB Dubrava. Pripremamo se za to dva mjeseca. Imamo planove u kojima smo predvidjeli da KB Dubrava bude primarni respiratorni centar. Dobra je okolnost što se upravo ondje dogodila ta infekcija tako da je ubrzala naše pripreme za taj scenarij. U pripremi je i sekundarni centar", kazao je ministar Vili Beroš.

"Zarazili su se izvan bolnice, s kontaktima koji su došli iz inozemstva", kazao je Beroš. "Epidemiolozi će provjeriti sve kontakte. Planovi za evakuaciju postoje više od dva mjeseca", dodao je.

"Spremni smo. Naš zdravstveni sustav ćemo odgovorit adekvatno na ovu situaciju", dodao je. "Raspravlja se o karanteni, no sve u svoje vrijeme", kazao je Beroš.

Dosad je u Hrvatskoj potvrđeno ukupno 49 oboljelih osoba, od kojih su dvije osobe ozdravile. U KB Dubarava u tijeku je evakuacija jer je potvrđena zaraza koronavirusom kod dvoje zdravstvenih djeklatnika.

Video: Znanstvenik Ivan Đikić o pandemiji i situaciji s koronavirusom

Tema: Koronavirus

 

Ključne riječi

Komentara 13

DU
Deleted user
16:53 15.03.2020.

Pozivam novine da konačno objave statisticku dob i prethodno zdravstveno stanje preminulih u svijetu. Drugo obzirom da većina niti nema simptome broj zarazenih je sigurno daleko veći. Čime mortalitet pada u rang gripe iako za istu postoji preventiva.

AE
Aedes2017
17:01 15.03.2020.

Plenković ,da nije toliki egoman i zadrti vlastohlepac ,odmakao bi se od medicinara ,bio skroman pred njima i apsolutno slušao struku . Ovo što je danas, za svoj reizbor otvorio granicu prema BiH je SRAMOTNA necivilizavijska gesta !!!

VU
vuky91
16:20 15.03.2020.

Malo ovo djeluje aljkavo... Dva zdravstvena djelatnika, i to doktora (a ne neke medicinske sestre), su se zarazila u doticaju s kontaktima koji su došli izvana!? Zar oni ne prate vijesti? Inače, mislim da je u Hrvatskoj barem x4 više zaraženih, ali ne treba širiti paniku, od toga nema koristi. Tu se slažemo. Sljedećih mjesec i po dana, minimalno, treba se paziti i biti pod mjerama opreza, izbjegavati bilo kakve kontakte, ne samo radi sebe, već i radi drugih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije