Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
četvrta generacija

Završila Styria:SCOOL akademija za studente

Styria:SCOOL akademija
Foto: Styria
1/5
18.12.2015.
u 12:12

Osamdeset posto polaznika dobilo je priliku za nastavkom suradnje

Završila je četvrta generacija Styria:SCOOL akademije koju je pohađalo 20 studenata s 10 različitih fakulteta. Unutar programa čak je 80 posto polaznika dobilo priliku za nastavkom suradnje.

Cilj Styria:SCOOL akademije je pružiti priliku studentima da nadograde teorijska znanja te im omogućiti lakšu i bržu integraciju u poslovni svijet kroz prenošenje stručnih znanja, davanje konkretnih prilika za rad ili novčane stipendije. Akademija je namijenjena svim studentima bez obzira na studij i usmjerenje.

Kroz selekcijski proces odabrano je 20 polaznika od ukupno 250 prijavljenih s 10 različitih fakulteta koji su prošli stručni edukacijski program od strane Styrijinih stručnjaka unutar kojeg su dobili praktični uvid u poslovanje medijske grupacije kroz predavanja i upoznavanje s radom 12 odjela u 6 Styrijinih poduzeća.

Iako je prvotno planirano pružiti priliku za rad trima najboljim polaznicima, studenti su se toliko iskazali da je već po završetku akademije čak 80 posto polaznika ponuđena prilika za nastavkom suradnje, dok su ostali u razmatranju za buduće prilike.

Styria:SCOOL zaokružena je okruglim stolom „Tržište rada i generacije koje dolaze“ na kojem su polaznici akademije te ostali zainteresirani studenti čuli savjete i osobna iskustva o afirmaciji na tržištu rada od strane poslovne i akademske zajednice: Ivor Bihar (Degordian), Danijel Dadović (Fakultet organizacije i informatike Varaždin), Ivan Todorović (Styria:SCOOL alumni; Sfera 8 IT), Nataša Novaković (Hrvatska udruga poslodavaca) i Ivana Krajinović (Styria Hrvatska).

Dodatnu motivaciju studentima pružila je i prezentacija Ivana Todorovića, polaznika Styria:SCOOL akademije 2014. godine koji je u međuvremenu pokrenuo svoj start-up Sfera 8 IT d.o.o. Ivan je kroz vlastito iskustvo studentima prenio poruku da je ostvarenje svojih snova moguće te im ukazao i na najvažnije izazove koji stoje iza pokretanja vlastite tvrtke.

Ususret novoj generaciji

Polaznici su izrazili zadovoljstvo programom akademije te ističu kako će im znanje i praktični savjeti koje su dobili tokom Styria:SCOOL akademije i okruglog stola biti izrazito korisni za početak poslovne karijere. Nakon 4 održane generacije i ukupno 68 studenata koji su prošli akademiju s 12 različitih fakulteta iz 6 gradova u dvije države, kreće se u planiranje programa Styria:SCOOL akademije za 2016. godinu.

Sve studente koji su zainteresirani za studentske poslove i prakse neovisno o Styria:SCOOL akademiji pozivamo da nam pošalju svoj životopis na mail ljudski_potencijali@styria.hr.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije