Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PONOVLJENO SUĐENJE

Završeno suđenje za Fimi mediju, presuda će biti objavljena u petak

Ivo Sanader
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
09.11.2020.
u 09:59

Riječ je o postupku koji traje 10 godina i ovo je bilo drugo suđenje jer je prvu nepravomoćnu presudu ukinuo Vrhovni sud

Ponovljeno suđenje u aferi Fimi media okončano je danas Zagrebu na Županijskom sudu a nepravomoćna presuda Ivi Sanaderu i ostalima bit će objavljena 13.11 u 10 sati.

Riječ je o postupku koji traje 10 godina i ovo je bilo drugo suđenje jer je prvu nepravomoćnu presudu ukinuo Vrhovni sud. Uskok tereti Sanadera i ostale za izvlačenje novca iz državnih poduzeća preko Fimi medije, pri čemu je državni proračun oštećen za 70 milijuna kuna.

Osim Sanadera, još su optuženi Mladen Barišić, Branka Pavošević, Ratko Maček i HDZ. Nevenka Jurak, vlasnica Fimi medije tijekom ovog ponovljenog suđenja preminula je, a Fimi media otišla u stečaj. 

Na prvom suđenju Sanader je bio osuđen na devet godina zatvora, a HDZ na plaćanje kazne od pet milijuna kuna. U ponovljenom postupku svi optuženici niječu krivnju, a njihove obrane u završnim govorima ustvrdile su kako im krivnja nije dokazana. Uskok, s druge strane, tvrdi da je tijekom postupka dokazano ono što se optuženicima stavlja na teret te da je riječ o korupciji na najvišoj razini.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Kordunusrcu.
Kordunusrcu.
10:06 09.11.2020.

Zast se covjeku uopce sudi,za tu aferu Fimi medija,ako se zna dace biti oslobodjen optuznice,zasto se to toliko razvuklo 10 godina sudjenja,zasto se presude ukidaju,pa to sudjenje kosto pravo bogatstvo,i na kraju nista,zasita smo mi propali.

LI
Linomedo
10:33 09.11.2020.

Već je završeno suđenje? Sada treba kazniti suca. Pola sudionika u aferi je već pomrlo.

JO
jobr
11:39 09.11.2020.

hahahah koja farsa hebanje naroda u zdrav mozak,ja se od cijele planete rodim u hr ,kurata sreća

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije