Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIVREMENO RJEŠENJE

Završen most koji će spajati zapadni i istočni dio Zagorja

Most
Mladen Mandić/VLM
08.12.2011.
u 16:32

Most će vozačima privremeno, i to negdje do sredine ožujka, dok ne bude saniran stari most, poslužiti za prelazak preko rijeke Krapine i tako spojiti zapadni i istočni dio Zagorja.

U četvrtak je prigodnom svečanošću u Mokricama označen završetak radova inženjeraca Hrvatske vojske na željeznom, tzv. Bejlijevom mostu koji će vozačima privremeno, i to negdje do sredine ožujka, dok ne bude saniran stari most, poslužiti za prelazak preko rijeke Krapine i tako spojiti zapadni i istočni dio Zagorja.

Privremeni most skratit će put vozačima osobnih automobila koji su dosad morali zaobilazno ili preko Velikog Trgovišća ili pak Andraševca za tri do četiri kilometra, a najviše će profitirati vozači teretnih automobila koji su dosad zbog zabrane prometovanja preko Velikog Trgovišća i Andraševca morali ići preko Svetog Križa Začretja, što im je produljilo rutu prema zapadnom dijelu Zagorja za 20-ak kilometara.

Ovaj dvozidni i dvokatni most dug je 33 i pol metra, širok je 3,8 metara, a nosivost mu je i do 60 tona tako da će, istaknuto je, preko njega moći i najveći i najteži kamioni. Jedino zbog širine promet će se istovremeno moći odvijati samo u jednom smjeru, na svakoj strani postavit će se semafori, pa bi u najfrekventnijim razdobljima, kad ljudi idu na posao i s posla, moglo biti gužvi. Puštanje mosta u promet, rekao je župan Siniša Hajdaš Dončić, najvjerojatnije će biti u srijedu do kada bi se trebali završiti i svi radovi na prilaznim cestama s obje strane mosta. Troškovi samog postavljanja mosta, rekao je načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general pukovnik Drago Lovrić, iznose samo 22 tisuće kuna, dok se trošak gradnje prilaznih cesta još uvijek ne zna.

– Hrvatska vojska uvijek je tu da u svakom trenutku pomogne hrvatskom narodu, a to će činiti i ubuduće. Kada se dovrši sanacija mosta, ovaj most premjestit ćemo na neko drugo mjesto gdje će to zatrebati – istaknuo je general Lovrić. Uz zahvalu vojsci, župan Hajdaš Dončić posebno je zahvalio i predsjedniku Ivi Josipoviću koji je vojsku, kao njezin vrhovni zapovjednik, i angažirao da pomogne u ovoj situaciji.

Komentara 11

ZE
zeljkozeljko
19:09 08.12.2011.

Bravo gospodo i drugovi političari. Zaslužili ste najviša državna priznanja, a i velike novčane nagrade. Vi se borite za Zagorje?, vi se borite za ......(da ne budem bezobrazan). Pa zar nije trebalo prvo naći alternativu (pontonac), pa onda obnova. ?

Avatar PEGLICA
PEGLICA
19:21 08.12.2011.

jel samo ja vidim kolonu do tuhlja s jedne i kruznog toka u oroslavlju s druge strane pravca. ovo je jedino dobro za vojnu vjezbu koja je ionako bila prije 25 godina na ovom podrucju,a sve ostalo je steta rijeci . Imam jedan prijedlog ,ja bi da se zove pa makar i ta tri mjeseca ,TITOV MOST!

DU
Deleted user
03:12 09.12.2011.

Most mora nositi ime: RUDOLF PERESIN !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije