Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONAČNA PRESUDA

Završen dugogodišnji spor: Filip Glavaš službeno je jedini nasljednik milijunske imovine

Filip Glavaš sad je i službeno nasljednik milijunske imovine
Foto: PIXSELL
1/4
26.09.2020.
u 15:25

U presudi piše da u dokumentaciji i izjavama liječnika nema podataka koji bi upućivali na to da Mara na dan smrti nije bila pri svijesti i rasuđivala slobodnom voljom.

Unatoč žalbi rođaka pokojne Mare Bareze, Viktora Flatza i Vesne Flatz-Stransky, Županijski sud u Zagrebu potvrdio je presudu Općinskog suda u Koprivnici kojom je sin Branimira Glavaša, Filip Glavaš, ostao jedini nasljednik.

Spor oko njezine ostavštine vodi se od njezine smrti 19. siječnja 2016. godine. Sudskom presudom sad je i pravomoćno potvrđeno kako je Mara Bareza prijateljicama Darinki Mikačić i Mirni Jurković tri dana prije smrti u KB-u Merkur usmeno rekla da svu svoju imovinu ostavlja dugogodišnjem prijatelju Filipu Glavašu, kojega je nazivala svojim sinom. Tijekom rata humanitarno je pomagala Osijeku i Osječanima. Tako je upoznala i Branimira Glavaša. Poznavali su se od 1991.

Kako pismena oporuka nikad nije pronađena, pokrenuli su spor kako bi dokazali da usmena oporuka nije važeća. Sutkinja Općinskog suda Zrinka Senzel prošle je godine presudila u Glavaševu korist.

Kako je tad obrazložila, Marini rođaci tvrdili su da Mara u trenutku kad je usmeno napravila oporuku, s obzirom na svoje zdravstveno stanje, nije bila sposobna rasuđivati.

Na sudu su tad svjedočili sudski vještaci, prijatelji, liječnici, medicinske sestre i susjede Mare Bareze, pregledavala se policijska dokumentacija, podaci teleoperatera, obiteljske fotografije, medicinska dokumentacija, elektronička pošta, no ništa od toga nije pomoglo rođacima da dokažu da Mara nije sve ostavila Filipu Glavašu, kojega je gledala kao svojega sina.

U presudi piše da u dokumentaciji i izjavama liječnika nema podataka koji bi upućivali na to da Mara na dan smrti nije bila pri svijesti i rasuđivala slobodnom voljom. Portal 24sata je kontaktirao Filipa Glavaša, no u telefonskom razgovoru rekao im je da nije vrijeme da se tim predmetom bave mediji i odbio komentirati presudu.

Komentara 11

VZ
vzzzbx
16:36 26.09.2020.

Naravno da darinka ni mirna nisu imali mobitel da snime to....ipak je to 2016. godina

Avatar IvanR
IvanR
15:53 26.09.2020.

Haaaaa ovo je Aland Ford. Živim ono što sam čitao kao klinac

AR
ares2020
17:16 26.09.2020.

E, sad ne znam zašto sam uvjeren da će i Darinki i Mirni, ili njihovoj djeci, krenuti u životu i da će i oni biti bogatiji :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije