Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O KRVAVOM POHODU

Zavadlavova majka: Bojim se za Filipa, a žrtava mi je žao. I oni su nečiji sinovi i braća

Etel Zavadlav
Foto: Facebook
1/5
15.01.2020.
u 22:59

"Stvarno bih rado robijala umjesto Filipa", kaže Etel Zavadlav

Imao je odavno rascjep ličnosti, nije ovo novo, kaže Etel Zavadlav, majka 25-godišnjeg Filipa koji je u splitskoj Varoši u subotu počinio trostruko ubojstvo.

- Bojim se za Filipa, bojala sam se i prije nego se dogodila tragedija. Činio je sve što je mogao, kao i ja, da ga se makne iz zla društva. Do sad nije dalo rezultata, i evo - dogodila se tragedija - kazala je Filipova majka za 24sata

VIDEO Tko je Filip Zavadlav?

U razgovoru je otkrila kako je i sama iskusila pakao ovisnosti, ali se uspješno rehabilitirala u jednoj komuni. No unatoč tome nije uspjela stvoriti miran život sa sinovima.

- Unatoč mnogim naporima da ustanovim miran život za moje sinove i sebe daleko od Rascjepa (Split) - a stvarno sam se trudila - to mi nije pošlo za rukom - govori.

Dodaje kako ju unatoč tome što je ona uz svog sina, zgražaju komentari u kojima se "pljuje po pokojnima".

- Čitam hrpu takvih gnjusnih komentara, u stilu - neka ga, to je i zaslužio, smeće... Shvaćate li koliko je to odvratno? Meni ih je žao, i Marina, i Jure, i drugog Marina kojeg nisam poznavala. Žao mi je i njihovih najbližih. Što god oni, ili vi svi, o meni mislili sad, žao mi ih je. I oni su nečiji sinovi i braća. Moja bol nije manja nego njihovih roditelja, vjerujte mi. Izražavam im svoje duboko saučešće, i molim oprost za mog sina koji je to učinio pomućene pameti", kaže Etel Zavadlav pa dodaje "Stvarno bih rado robijala umjesto Filipa".

VIDEO Trostruko ubojstvo u Splitu: Puškom hodao po gradu i traži novu žrtvu

Upitana zašto je na sudu u ožujku 2019. u svom iskazu u postupku u kojemu je Filipova brata prijavila za prijetnje, Filipa nazvala psihopatom, odgovara "da se tako ponašao u to vrijeme".

- Zašto sam rekla da je Filip psihopat? Zato što se tako ponašao u to vrijeme. Imao je odavno rascjep ličnosti, nije ovo novo.

Filipovog oca optužuje da ga je indirektno potaknuo da učini što je učinio.

- On i Filip nisu razgovarali godinama. Oni su se pomirili tek nekoliko dana prije ubojstava. Imam Filipove poruke u mobitelu u kojima mi govori da se pomirio s ćaćom. To je bilo dva dana prije nego je krenuo u pohod. Sigurna sam da ga je otac indirektno potaknuo na ovo. Nije mu dao pušku u ruke, ali momak je bio nestabilan psihički.

FOTO Pokopan Marin Boban (24), žrtva krvavog pohoda Filipa Zavadlava

Etel Zavadlav
1/3

Komentara 3

ZD
zg_dubrava
02:16 16.01.2020.

dosta vise o narkomanima i propalicama..

Avatar Zzzz
Zzzz
07:10 16.01.2020.

Nemaš se zašto bojati, doživotna robija mu je zagarantirana.

LE
Levanto
05:38 16.01.2020.

Ona se boji...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije