Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTAVLJENO SUĐENJE

Zavadlav se pojavio s upečatljivim prstenom, odvjetnik ne zna o čemu se radi

Split: Nastavljeno suđenje Filipu Zavladavu za trostruko ubojstvo
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
02.10.2020.
u 23:11

rema izvještaju Forenzičkog tima iz Klinike za psihijatriju Vrapče, Zavadlav u trenutko krvavog pohoda nije bio neubrojiv nego "smanjeno ubrojiv"

Danas je održano treće ročište u postupku protiv Filipa Zavadlava zbog trostrukog ubojstva u Splitu, a fotoreporteri su zabilježili zanimljiv detalj. Naime, Zavadlav je nosio veliki prsten s nepoznatim simbolom.

Njegov odvjetnik Branko Šerić kazao je za 24sata da ne zna što prsten predstavlja te ga on nije ni vidio. Pretpostavlja da ga je Filip u nekom trenutku skinuo.

>> VIDEO Svjedočenje Filipovog brata Stanislava na suđenju

Na današnjem ročištu svjedočili su psihijatrijski vještaci koji su naveli da Zavadlav u trenutku krvavog pohoda nije bio neubrojiv nego "smanjeno ubrojiv". Također je rečeno kako Zavadlav ne boluje od psihijatrijskih bolesti (pa mu ne treba niti određivati psihijatrijsko liječenje u sklopu presude), a “varoški masakr” je počinio u “stanju akutne reakcije na stres”.

Takav stav vještaka ponukao je odvjetnika Šerića da najavi kako će u nastavku suđenja, koje je zakazano za kraj studenoga, njegov branjenik možda iznositi obranu i da bi nakon toga mogao zatražiti dopunu vještačenja. No, unatoč svemu, čini se da je i odvjetnik Branko Šerić svjestan kako neće “izvući” Filipa Zavadlava na neubrojivost, nego će pokušati smanjiti sankciju, i to na dva načina: osporiti optužnicu s “teškim” ubojstvima (iz osvete, za što može dobiti do 50 godina zatvora) i prikazati zločin kao “obična” ubojstva, a potom tražiti niže kazne zbog Zavadlavove smanjene ubrojivosti... 


 

Ključne riječi

Komentara 10

HO
horton
00:09 03.10.2020.

To su ubojstva, ali to nije bila osveta nego samoobrana.

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
23:48 02.10.2020.

Bezuvjetna podrska Zavadlavu. Klin se jedino klinom izbija u primitivnim i zemljama bez ucinkovitih pravnih institucija poput RH.

M1
MP-111
07:33 03.10.2020.

KO je njemu dao za pravo da uzima pravdu u svoje ruke.Pogledaj bracu ,kao mangupi hodaju i ponasaju se u sudnici.Sine...... topadzije cekaju i svi ti koji te podrzavaju neka ti kupe milokliz da nezuja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije