Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odluka o istražnom zatvoru

Zavadlav pokušao pridobiti naklonost suca: 'Ako me pustite, ući ćete u povijest! Popit ćemo kavu na Pjaci'

Split: Nastavljeno suđenje Filipu Zavadlavu
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/4
07.12.2020.
u 18:40

Zavadlavov odvjetnik Branko Šerić nije nazočio sjednici jer je obolio od koronavirusa te se ne osjeća dobro

Filip Zavadlav krajem prošlog tjedna nazočio je videolinkom iz zatvora u Gospiću sjednici Izvanraspravnog vijeća splitskog Županijskog suda na kojoj se odlučivalo o produljenju istražnog zatvora. 

Kako Slobodna Dalmacija doznaje, Zavadlav je pokušao pridobiti naklonost suda i suca Mlađana Prvana da ga se pusti da se brani sa slobode. 

"Ako me pustite na slobodu, ući ćete u povijest, bit ćete legenda! Popit ćemo kavu na Pjaci", poručio je sucu Prvanu, no argumenti mu nisu pomogli te mu je istražni zatvor produljen

Zavadlavov odvjetnik Branko Šerić nije nazočio sjednici jer je obolio od koronavirusa te se ne osjeća dobro. Zbog toga je bila odgođena i rasprava koja se krajem studenoga trebala održati na splitskom sudu pred sudskim vijećem sutkinje Višnje Strinić. Iduće je ročište određeno za 18. prosinac. 

VIDEO Tko je Filip Zavadlav

Optužnica ŽDO-a Split tereti Zavadlava da je 11. siječnja ove godine u Varošu ubio Marina Bobana (24), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25), koji su se u vrijeme ubojstva nalazili na motociklima. Osim za trostruko teško ubojstvo, tereti ga se za nedopušteno držanje oružja i za općeopasnu radnju.

Za ta kaznena djela zakonodavac predviđa maksimalnu zatvorsku kaznu u trajanju od 50 godina. Ako Zavadlava proglase neubrojivim, onda ne ide u zatvor, nego može dobiti psihijatrijsko liječenje u ustanovi zatvorenog tipa ne dulje od pet godina, a njegova se obrana za to pokušava izboriti. 

Komentara 6

DU
Deleted user
19:09 07.12.2020.

Deratizacija...

RO
roland
19:06 07.12.2020.

Njegov boravak na slobodi trajao bi nekoliko dana. Nakon toga bi bio otet i bačen s betonskim perajama u akvatoriju oko Palagruže. Ili bi bio zabetoniran u Pelješki most.

DU
Deleted user
19:05 07.12.2020.

Dobro je ilustrirao kako zapravo funkcionira Hrvatska. Sve ide uz kavu, dogovor i mig. Ako je uspjelo jednom Kameničkom zašto ne bi i njemu?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije