Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTAVAK PROCESA

VIDEO Obitelj F. Zavadlava odbila svjedočiti, brat Stanislav htio ga zagrliti: 'Nisam ga dugo vidio'

Foto: Pixsell/Slavic Vuković
1/5
30.09.2020.
u 13:06

Ante i Stanislav mogu iskoristiti svoje pravo kao “privilegirani” svjedoci, najbliža rodbina optuženog, te bez posljedica odbiti bilo kakvo svjedočenje.

Nakon što je rekao kako za sada ne želi svjedočiti, Stanislav Zavadlav prije izlaska iz sudnice pokušao je prići Filipu pa je od sutkinje zatražio da nakon rasprave porazgovara s njim jer ga dugo nije vidio, a Filip je na to rekao kako je on pazio na njega dok je bio vani.

Svjedočili su prijatelji Filipa Zavadlava Marijo Bašić, Marko Alilović, Tomislav Ivković i R. K. (koji je zamolio da mu se ne otkriva identitet).

VIDEO: Dolazak pred sud Ante Zavadlava, Filipova oca

Baš je njega kobnoga dana nazvao Filip oko 12 sati.

– Bio sam na Marjanu, on me zvao i urlao, neartikulirane je zvukove ispuštao. Pokušao sam ga smiriti, nikad tako nešto nisam doživio. Rekao mi je: "Ne znam di sam." Zabrinuo  me je, zvao sam ga ponovno dva puta i kada mi se javio, opet ista histerija. "Nitko mi ne može pomoći", rekao mi je – ispričao je svjedok.

Marijo Bašić rekao je kako mu je Filip ispričao da ga dvojica, trojica maltretiraju.

VIDEO: Zavadlavov odvjetnik Branko Šerić po završetku ročišta obratio se novinarima

– Zvao ga je prije Božića prošle godine, a prije toga nekoliko godina nismo se vidjeli. Rekao mi je: "Moli za moju dušu, ti si dobar momak" – posvjedočio je Bašić.

Na pitanje tužitelja potvrdio je kako mu je Zavadlav ispričao da su ga napali nožem i pokazao mu je taj nož.

VIDEO: Dolazak pred sud Stanislava Zavadlava, Filipovog brata

– Nikada mi nije govorio o ubijenima niti  je spominjao vatreno oružje. Pričao mi je da ima problema s bratom Stanislavom, a onda se osamostalio i odselio od njih – rekao je Bašić.

– Izvrsna je osoba, odličan prijatelj, pomagao je i meni i drugima – ispričao je Marko Alilović. Prošlog prosinca bio je skroz rastresen, a on je to pripisivao tome što je prekinuo s curom i bio je tužan. Potvrdio je kako mu je Zavadlav rekao da ima kalašnjikov za obranu, a nije spominjao od koga se treba braniti.

Na pitanje tužitelja ispričao je kako ga je krajem prošle godine Filip zvao da idu pucati iz kalašnjikova. Otišli su na pusto, nenaseljeno mjesto i pucali u bačvu. Filip je to snimio.

1/4

Tomislav Ivković rekao je kako mu je Zavadlav govorio o ubijenima Torlaku i Bobanu, a Marina Ožića Pajića nikad nije spomenuo.

– Odnosi u obitelji bili su jako zamršeni. Filip nije imao problema s alkoholom i drogom, čak je i cigarete prestao pušiti. Brat Stanislav, koliko mi je poznato, imao problema. Vatreno oružje spomenuo mi je jednom. Nije mi rekao kada ga je nabavio i iz kojeg razloga – rekao je Ivković.

 

Komentara 14

HE
Hejterkojimrzisve
12:26 30.09.2020.

Zavadlav je hrvatski heroj, a ne ubojica. Odmah ga treba pustiti na slobodu i postaviti za sefa policije u Splitu!

Avatar Forumas
Forumas
12:15 30.09.2020.

hvala ti sto si nas rijesio barem jednog malog djela zla.

Avatar film
film
12:20 30.09.2020.

postaviti mu spomenik na rivi....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije