Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Splitski ubojica

Zavadlavovi zatvorski dani: Šeće sam i razgovara sam sa sobom

Split: Suđenje Filipu Zavadlavu optuženom za trostruko ubojstvo u Splitu
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/3
20.08.2020.
u 23:53

Opušten je te je čak “nabacio” desetak kilograma mišića vježbajući s priručnim spravama

Filip Zavadlav, optužen za trostruko ubojstvo u središtu Splita u siječnju ove godine, trenutno se nalazi u gospićkom zatvoru. Naime, na Bilicama ima pritvorenika, prijatelja trojice ubijenih mladića, a vjerojatno je slična situacija i sa zatvorima u Šibeniku i Zadru pa je iz sigurnosnih razloga prebačen u gospićki zatvor. Tamo se nalazi sam u ćeliji. Poštuje zatvorska pravila i s njim nemaju nikakvih problema. 

Opušten je te je čak “nabacio” desetak kilograma mišića vježbajući s priručnim spravama. Uglavnom šeta ujutro već od 7.30 do 8 sati, vjerojatno kako bi izbjegao vrućine, a zna šetati i poslijepodne. Na zatvorskoj šetnici je sam bez pravosudnih policajaca. Katkad, dok šeta, utone u misli te uz osmijeh zna pričati sam sa sobom. Pisma, koja su mu ljudi koji ga podržavaju prije slali preko odvjetničkog ureda Zavadlavova odvjetnika Branka Šerića, više ne dolaze na ured, nego idu direktno k njemu, pišu 24sata.

Jedna od mnogih koji su mu pružili podršku je i atraktivna dugokosa crnka koja mu je u zatvor poslala nekoliko svojih fotografija, među kojima i jednu u navijačkoj majici Hajduka i pismo podrške u zatvor. I nije ona jedina koja mu piše i daje podršku, neke od članica Facebook skupine “Pravda za Filipa” i “Otpor sustavu” posjetile su ga i u gospićkom zatvoru uz dozvolu suda. Nekima od njih Filip je otpisao, a poslao je i pismo i razglednice nekim svojim prijateljima.

Podsjetimo, Filipa Zavadlava terete da je iz bezobzirne osvete 11. siječnja 2020. u Marina Bobana (25), Juricu Torlaka (38) te Marina Ožića Paića (25) ispalio više rafalnih i pojedinačnih hitaca. 

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
09:03 21.08.2020.

Dakle..neznam dali da puknem ili kaj. Ovdje, ja, radim, hrmbam, porezi, kazne, računi, konzum hrenovke i tak..ponekad koji pan ako ima tko da popijem samnom, slike mi na šalje nijedna, a kamoli pare. Nisam ružan, bicikliram, ne smrdim, tuširam se ovih dana 2-3 puta dnevno. O ovaj gore dobiva slike i šalju mu pare. Dakle čovijek je ubio troje ljudi. Donekle čak i razumijem psihološku situaciju, nacije, odnosa, situacije, ali eto, može li meni jedna crna poslati svoju sliku ili moram ubiti nekog?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije