Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na granici

Granična policija zaustavila kombi vozilo s mesom: Pozvana veterinarska inspekcija

kebab
Foto: Sven Hoppe/DPA/PIXSELL
21.02.2019.
u 17:10

Policija je u četvrtak ujutro na graničnom prijelazu između Hrvatske i Slovenije zaustavila kombi vozilo u kojemu se prevozilo meso te su nakon rutinske provjere vozila pozvali veterinarsku i sanitarnu inspekciju

Policija je u četvrtak ujutro na graničnom prijelazu između Hrvatske i Slovenije zaustavila kombi vozilo u kojemu se prevozilo meso te su nakon rutinske provjere vozila pozvali veterinarsku i sanitarnu inspekciju, potvrdili su za Hinu iz Policijske uprave zagrebačke (PUZ).

Na graničnom prijelazu Harmica policija je jutros oko 7 sati zaustavila kombi vozilo slovenskih registarskih oznaka marke Renault u kojemu je bilo meso, a nakon redovne kontrole djelatnici policije na teren su pozvali veterinarsku i sanitarnu inspekciju.  U medijima se pojavila informacija kako je vjerojatno da se radi o mesu za kebab iz Poljske te da je granična policija posumnjala u nepravilnosti uvidom u deklaracije na mesu. 

Iz PUZ-a su Hini potvrdili da policija provodi izvide postoje li elementi kaznenoga djela, što će znati nakon što veterinarska i sanitarna inspekcija ispita meso te da će o detaljima događaja izvijestiti javnost. Sanitarna inspekcija ovih je dana izvijestila kako je zaraženo meso iz Poljske distribuirano u 57 ugostiteljskih objekata u Hrvatskoj. Ministar zdravstva Milan Kujundžić o tome je u četvrtak kazao da nema opasnosti za građane koji su konzumirali meso, s obzirom da se radi o mesu koje se mora prethodno termički obraditi.

VIDEO Kako građani nezakonito smanjuju račune za plin i struju:

Ključne riječi

Komentara 31

CR
crocro
13:10 21.02.2019.

Ako npr. dođe meso bolesne krave za kekab, znači da bi bili sigurni trebamo ga termički obrađivati. Ja bih radije tarmički obrađivao meso zdrave krave i da znam da je od zdrave krave. Ne bi mi bila ugodna spoznaja da sam termički obrađivao meso bolesne krave. U tome je razlika. A ne da se ne moramo bojati jer ga termički obrađujemo. Jedno je termički obrađivanje meso bolesne krave a drugo je termičko obrađivanje mesa zdrave krave. Kada bi znao da je u mesnici izloženo meso bolesne krave, naravno da ga ne bih kupio. Pitanje je na kraju, koga mi štitimo, da li građane ili tržište.

Avatar antoinette
antoinette
13:02 21.02.2019.

Sad ce nadrapati posteni kebabdzije.

Avatar tarana
tarana
13:01 21.02.2019.

Trebao je reći da je meso za hrenovke...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije