Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'za nagradu'

Zaustavio auto kako bi pomogao čovjeku koji se srušio pa dobio kaznu od policije

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
11.09.2019.
u 12:39

Darijo je policajcu objasnio što se dogodilo, ali on mu je rekao da ne može poništiti kaznu već da to može samo načelnik prometne policije u Opatiji

Pokraj opatijske tržnice tijekom vrućeg srpanjskog dana srušio se stariji gospodin i Darijo Komarac zaustavio je svoje vozilo kako bi priskočio čovjeku u pomoć. Kad je nakon 20-ak minuta stigla hitna pomoć, zaputio se prema automobilu, gdje ga je dočekao policajac i kazna za pogrešno parkiranje.

Darijo je policajcu objasnio što se dogodilo, ali on mu je rekao da ne može poništiti kaznu već da to može samo načelnik prometne policije u Opatiji, prenosi Novi List.

Dva dana kasnije odlučan u namjeri da mu se ukine kazna, Komarac se uputio na dežurni šalter postaje gdje su rekli da načelnika nema. Tada su ga ponovno poslali na drugu adresu, tj. pomoćniku prometne policije koji je tada bio na sastanku pa nije mogao razgovarati. Dežurni policajac rekao mu je da mu preostaje da se o svemu pismeno očituje i dostavi prigovor u pisarnicu.

Umjesto razumijevanja ili pohvale, Darijo je od policije dobio kratko objašnjenje.

''Izvršili smo uvid u cjelokupni predmet te utvrdili da je neposrednim zapažanjem policijskog službenika utvrđeno da ste počinili prometni prekršaj za koji se prijavljujete te ne smatramo opravdanim navode u vašem prigovoru. Na uručenoj Vam obavijesti o počinjenom prekršaju navedeno je u kojem roku i na koji način možete platiti navedeni novčani iznos od 500 kuna''.

Izgleda da je nekada skupo biti čovjek.

Ključne riječi

Komentara 6

ML
mladaklada
13:04 11.09.2019.

Totalitarna država na djelu.

SB
sinisa.budimir.18
13:41 11.09.2019.

Po svaku cijenu puniti proracun ! Bravo za policiju i nacelnika koji je pun razumjevanja !

LI
liliZG
13:55 11.09.2019.

osim toga, nije li taj policajac trebao prvi priskočiti čovjeku koji se srušio, ipak je on stručniji pružiti prvu pomoć nego običan prolaznik... kazniti policajca za ne pružanje pomoći .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije