Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUD PRIHVATIO ARGUMENTE

Zaustavili gradnju tvornice - Tesla nam ugrožava pitku vodu

Foto: PAWEL KOPCZYNSKI/REUTERS/PIXSELL
1/4
18.02.2020.
u 22:12

“Tesla ili pitka voda”, pisalo je na parolama prosvjednika koji su zaustavili početak gradnje prve Tesline tvornice električnih automobila u Europi, u blizini Berlina. Elon Musk će, čini se, morati korigirati svoje planove.

Aktivisti iz udruge Grüne Liga Brandenburg požalili su se općinskom sudu zbog uništavanja šume na 92 hektara površine u području grada Grünheidea gdje bi trebala niknuti golema nova tvornica.

Sud je to odbio, ali ‘zeleni’ su se požalili višoj instanciju koja je prihvatila njihov apel da se deforestacija zaustavi. Odluka je o obustavi radova privremena, a mogla bi postati stalnom već ovih dana jer do danas u podne zainteresirane strane, Tesla i administracija Berlin – Brandenburga moraju podnijeti sudu svoj odgovor na mjeru.

Ovo je ozbiljan udarac za ambicije Elona Muska i njegove kompanije da pokrenu tvornicu već do polovice sljedeće godine, koja bi onda trebala moći izbacivati pola milijuna automobila Tesla godišnje, ali i zaposliti 12.000 ljudi.

Poseban je problem blizina tvornice izvorištu pitke vode za koje lokalni aktivisti smatraju ga tvornica ugrožava, a ugrožena je i lokalna fauna.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar HelenSE97
HelenSE97
22:31 18.02.2020.

Роzivnica u Seх Club --> WWW.KISSTOK.COM

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije