Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ULOV AUSTRIJSKIH CARINIKA

Zaustavili autobus iz Turske: Carinici zaplijenili 21 000 maski za lice

Medicinska maska
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/2
07.03.2020.
u 12:58

Za vrijeme inspekcije u četvrtak u Beču, osim maski carinska policija pronašla je 25 kilograma mesa, 1200 cigareta i drugu robu.

Austrijski carinici zaplijenili su 21.000 krijumčarenih maski za lice, priopćilo je ministarstvo financija u subotu.

Carinska policija zaustavila je autobus na putu iz Turske u Njemačku. Zbog trenutno povećane potražnje za maskama zbog epidemije koronavirusa, ministarstvo procjenjuje da su krijumčari mogli zaraditi "najmanje 50.000 eura profita" s maskama koje nemaju certifikat.

Prema vlastima, autobus u vlasništvu turske kompanije u više je navrata privukao pozornost kao vozilo krijumčara u prošlosti.

Za vrijeme inspekcije u četvrtak u Beču, osim maski carinska policija pronašla je 25 kilograma mesa, 1200 cigareta i drugu robu.

Pogledajte i video: Koronavirus mijenja navike Hrvata: Više se ne ljubimo u obraz

Komentara 2

Avatar fidelio
fidelio
13:06 07.03.2020.

Klasika, nije naglasak što su maske bez certifikata, pa su tobože ugroženi ljudski životi. Kvaka je što bi ovi imali profit, a država i ostali lokalni legalizirani krimosi u tome nemaju udjela. Sve pošlo na kvasinu...

BA
Bandera
13:36 07.03.2020.

Nesmjes ni maske uvozit ne kuzim i takve sicusne cifrice drzava pohapa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije