Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Zatvorite oči i zamislite cvrkut optica i žuborenje potoka uz "Tunjinu kuću"

Tunjina kuća
Foto: Promo
1/8
04.09.2018.
u 09:07

Seosko imanje "Tunjina kuća" smješteno je u općini Nova Kapela, četrdesetak kilometara udaljenoj od Nove Gradiške. Svaki gost tamo će osjetiti čari minulih vremena i netaknute prirode

Buđenje u starom drvenom, ali udobnom krevetu. Topli čaj i fini bakini kolačići. Karirani stolnjak. Cvrkut ptica. Žubor potoka. Miris svježe pokošene trave. Tišina. I mir …

Sve to doživjet ćete na seoskom imanju „Tunjina kuća“ u vlasništvu obitelji Staklarević u eko-etno selu Stara Kapela, malom slavonskom selu u općini Nova Kapela, smještenom u zagrljaju Požeške gore i udaljenom četrdesetak kilometara od Slavonskog Broda i isto toliko od Nove Gradiške. Da bi se staro „didovo ognjište“ vratilo u život, u autohtonom stilu obnovljena je obiteljska kuća i u njoj se danas može udobno smjestiti do 8 gostiju.

Foto: Promo

Uz vatru kamina i čašu vina opustite se i odmorite u ovoj seoskoj idili. Bogatstvo etnološke građe, opremljenost interijera starinskim krevetima, ručno rađenim posteljinama, ormarima, staklencima te mnoštvom predmeta koje su naši stari koristili u svakodnevnom životu omogućit će svakom gostu da osjeti čari minulih vremena. U prekrasnom prirodnom okruženju možete uživati u kilometarskim pješačko-biciklističkim stazama ( uz besplatne bicikle) po okolnim brežuljcima, s uređenim odmorištima i vidikovcima s kojih puca pogled na samo selo i okolicu. U blizini sela obitelj ima i ribnjak, koji svima umornima od svakodnevne žurbe nudi mogućnost ribolova u zelenoj oazi, koju „narušava“ jedino cvrkut ptica.

Foto: Promo

Nadamo se da će vas boravak na ovom imanju, upravo zahvaljujući bogatstvu i raznolikosti ponude, daleko od gradske vreve i gužve, bar na trenutak vratiti u prošlost te omogućiti nezaboravnu uspomenu koje ćete se uvijek rado prisjećati.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije