Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi test bio negativan

Zatvorenica kaznionice u Požegi umrla od COVID-19. Ne zna se kako se zarazila

zatvor
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL/Ilustracija
1/3
11.12.2020.
u 08:41

Iz Ministarstva je pojašnjeno i da se za vrijeme boravka u kaznionici ta zatvorenica dva puta testirala na COVID. Prvi rezultati testa su bili negativni, a drugi pozitivni.

Jedna zatvorenica iz Kaznionice u Požegi preminula je 10. prosinca 2020. od posljedica zaraze virusom SARS-CoV-2, priopćilo je Ministarstvo pravosuđa i uprave. Umrla je u  Kliničkom bolničkom centru u Osijeku gdje se liječila.

Iz Ministarstva je pojašnjeno i da se za vrijeme boravka u kaznionici ta zatvorenica dva puta testirala na COVID. Prvi rezultati testa su bili negativni, a drugi pozitivni.

- Zatvorenica je pri pojavi simptoma upućena na testiranje te je nakon drugog testiranja zadržana na liječenju u ustanovi javnog zdravstva kako bi joj bila pružena adekvatna zdravstvena skrb. Detaljnom analizom nije utvrđen izvor zaraze, obzirom da u datom periodu nitko od službenika niti zatvorenica Kaznionice nije bio pozitivan na COVID-19 te su na snazi bile posebne mjere zaštite u cilju zaštite zatvorenika i službenika kaznenih tijela - priopćeno je iz Ministarstva pravosuđa i uprave koje je izrazilo i sućut obitelji preminule zatvorenice. 

Video: Mjere za trgovačke centre i trgovine koje vrijede do 10. siječnja

"Detaljnom analizom nije utvrđen izvor zaraze, obzirom da u datom periodu nitko od službenika niti zatvorenica Kaznionice nije bio pozitivan na COVID-19 te su na snazi bile posebne mjere zaštite u cilju zaštite zatvorenika i službenika kaznenih tijela. Ministarstvo pravosuđa i uprave ovim putem izražava sućut obitelji preminule zatvorenice, priopćili su iz Ministarstva.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Mad Rascal
Mad Rascal
09:25 11.12.2020.

Mozda nije nosila brnjicu? A mozda je bolovala i od nekih drugih kronicnih bolesti, ali to nikoga ne zanima ovih dana. Svi zdravstveni problemi ovog suludog doba su se sveli na jedno pitanje... da li ste pozitivni ili negativni na slavni virus?! Sve ostale bolesti su proglasile "ceasefire" u ratu protiv covjecanstva, samo nas ovaj "strasni virus" terorizira...

Avatar patkovic
patkovic
09:04 11.12.2020.

možda radila s čuvarom za pljuge

MA
majmudin
08:54 11.12.2020.

kroz resetke..pljunul ju je čuvar...kak bi drukcije???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije