Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na zahtjev policije

Zatvoren dječji 'vojni' kamp na Zlatiboru, djeca vraćena kućama

Vojni kamp za djecu
Foto: YouTube screenshot
1/3
17.08.2018.
u 12:13

U logoru na padinama Zlatibora boravila su 34 dječaka i 10 djevojčica iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore, u dobi su od 12 do 23 godine

Vijest da je na planini Zlatibor organiziran logor za djecu u kojem se živi i radi po vojničkim pravilima, u odori i uz vježbe improviziranim oružjem, potaknula je burna i suprotna reagiranja u Srbiji i u regiji.

U petak je ministar unutarnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio da je kamp na Zlatiboru zatvoren. 

"Dali smo nalog za raspuštanje kampa zbog moguće zlouporabe djece i uznemirene javnosti", rekao je Nebojša Stefanović, ministar unutarnjih poslova Srbije.

– Dogodilo se to što se dogodilo. Policija je od nas tražila da zatvorimo kamp. Oni su kasno sinoć, oko 22 sata, došli do kampa i tražili da ga zatvorimo – rekao je Željko Vukelić, organizator ovog kampa  za Blic.

Podsjetimo, u logoru na padinama Zlatibora boravila su 34 su dječaka i 10 djevojčica iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore, u dobi su od 12 do 23 godine, a uglavnom su djeca vojnih veterana iz ratnih sukoba tijekom 90-ih na području bivše Jugoslavije. Organizator logora, predsjednik "Udruge učesnika oružanih sukoba na prostoru bivše Jugoslavije (USOYU)" Željko Vukelić tvrdi kako su se oni uz pomoć instruktora iz Rusije i umirovljenih pripadnika policije i vojske Srbije učili obrambenim vještinama i u tome on osobno "ne vida ništa loše".

>> Pogledajte uzbudljiv letački program iznad kninske tvrđave 



 

Komentara 81

WI
Witman
12:55 17.08.2018.

Koliko je bilo mladih početnika iz Hrvatske?

Avatar intimus 500
intimus 500
12:32 17.08.2018.

umjesto kampa otvorena je Mašinska škola “Milan Martić” koja se zove i "beži samo beži"

PS
psiho84
13:02 17.08.2018.

Bilo bi dobro da roditelje posjeti i socijalna sluzba. Ako zele da se djeca nauce snalazenju u prirodi neka ih upisu u izvidace, a ne militantne kampove.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije