Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVJEROJATAN SLUČAJ

Zatrudnjela pet puta u dvije godine pa ne mora u zatvor

Trudnoća
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/3
15.11.2019.
u 08:48

Dijana iz Pitomače pet puta je dobila poziv na odsluženje zatvorske kazne. Svaki put se izvukla na – rizičnu trudnoću

Dijana iz Pitomače veće peti je put uspjela odgoditi odlazak na odsluženje osmomjesečnog zatvora prema pravomoćnoj presudi Županijskog suda u Bjelovaru.

Razlog odgode od siječnja lani do listopada ove godine uvijek je isti – rizična trudnoća. Ispalo je, tako, kako je nesretna Dijana u nepune dvije godine zatrudnjela čak pet puta.

Prvi put se na izvršenje zatvorske kazne u Centar za dijagnostiku u Remetincu podravska osuđenica trebala javiti lani u siječnju. No, zbog rizične trudnoće odsluženje kazne odgođeno je na šest mjeseci.

Potom se u dlaku isti slučaj ponavlja još četiri puta: lani u srpnju i listopadu te ove godine u svibnju i rujnu. U svakom od tih slučajeva razlog je isti i, prema mišljenju suca za izvršenje kazne, opravdan.

I posljednja odluka o petomjesečnoj odgodi donesena potkraj rujna ove godine kao razlog navodi rizičnu trudnoću.

“Također se ističe osjetljivost zdravstvenog stanja osuđenice koja se ogleda u činjenici da je već prošla kroz čak četiri spontana pobačaja. Određeno joj je strogo mirovanje i terapija lijekovima”, navodi se u novom rješenju o odgodi Županijskog suda u Bjelovaru.

Prema toj odluci, Dijana bi se u zatvor trebala javiti 29. prosinca ove godine. No, sve nam se čini da je zatvor ni tada neće vidjeti.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
08:54 15.11.2019.

To se zove - programirana rizična trudnoća, bravo Diana

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije