Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ministar Marić:

Zatraži li to B. Divjak, preuzet ćemo stanove za novake

Goran Marić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
12.10.2018.
u 12:14

Odgovornost za zapuštene stanove i neraspisivanje natječaja od 2011. iz Ministarstva znanosti prebacuju na Ministarstvo državne imovine, koje je osnovano tek 2016.

Ministar državne imovine Goran Marić odbacio je jučer navode da su stanovi namijenjeni znanstvenim novacima zapušteni jer nisu uspjeli dogovori između njegova i ministarstva Blaženke Divjak da upravljanje stanovima preuzme Marićevo ministarstvo.

– Ne stoje tvrdnje o svađi dvaju ministarstava niti se taj problem na bilo koji način tiče mog resora. Za problem stanova na Borovju saznao sam tek danas iz medija, a ministrica Divjak na to me je upozorila i na sjednici Vlade – komentirao je Marić. Kaže da je ministrici odgovorio da, ako smatra da njezino ministarstvo više nema potrebe za tim stanovima, može predložiti da ih preuzme njegov resor.

– Mi ćemo to isti dan učiniti i znat ćemo što ćemo s tim stanovima – poručuje Marić.

Riječ je o 122 stana u Ulici Grada Chicaga na zagrebačkom Borovju koji su trebali biti dodijeljeni znanstvenim novacima. No u njima živi vrlo malo novaka, neke su zaposjeli “ilegalci”, a zgrade su u vrlo lošem stanju jer se o njima nitko ne brine.

Natječaje za dodjelu tih stanova Ministarstvo znanosti prestalo je raspisivati prije sedam godina, a Večernjem listu su obrazložili da su čekali jer je postojala mogućnost da te stanove preuzme Ministarstvo državne imovine. Kada je ta mogućnost otpala, odlučili su, kažu, da će zadržati upravljanje Borovjem i nastaviti s raspisivanjem natječaja čim se steknu uvjeti.

No argument ne stoji jer je Ministarstvo državne imovine osnovano tek 2016. Zašto se natječaji za stanove nisu raspisivali u razdoblju od 2011. do 2016., kada je osnovano Marićevo ministarstvo, iz Ministarstva obrazovanja nam nisu odgovorili.

>> Pogledajte izvlačenje sretne dobitnice Večernjakovog stana

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije