Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oglasio se DORH

Zatražen istražni zatvor za supruga ubijene Anice Buila

Pronađeno tijelo ženske osobe
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/6
10.11.2019.
u 13:26

Nakon što ju je ubio Aničin suprug tijelo je umotao u prekrivač i bacio ga u septičku jamu

Dežurni zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Vukovaru je u petak, 8. studenoga, po primitku kaznene prijave Policijske uprave vukovarsko-srijemske protiv hrvatskog državljanina (1969.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva proveo dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenika.

- Postoji osnovana sumnja da je 50-godišnji osumnjičenik počinio kazneno djelo teškog ubojstva na štetu supruge (1973.).
Županijsko državno odvjetništvo podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Vukovaru prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja i zbog neometanog odvijanja postupka za kazneno djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora i kod kojeg su okolnosti počinjenja kaznenog djela posebno teške - stoji u priopćenju DORH-a.

Podsjećamo kako se radi o teškom ubojstvu u Petrovcima, selu nedaleko od Vukovara, koje se dogodilo neutvrđenog dana u srpnju ove godine. Ubijena je Anica Buila koju je ubio suprug Zoran Buila. Ubojstvu je prethodio prvo verbalni pa potom fizički sukob poslije čega joj je zadao više reznih rana.

Potom je tijelo umotao u prekrivač i bacio ga u septičku jamu koju je skrio. U međuvremenu je sinovima i obitelji ubijene lagao kako mu se supruga javlja, da je u Zagrebu, na radu u sezoni i sl. Anica Buila pokopana je u subotu na groblju u Ivankovu.

Pronađeno tijelo ženske osobe
1/8
Ključne riječi

Komentara 1

NT
Nikola Turajlić-jaružalo
13:50 10.11.2019.

Kakav istražni zatvor za branitelja heroja? Običajno pravilo svjetskog, a našeg ustavnog suca Vice Vukojevića da branitelji ne mogu odgovarati za svoje protuzakonite čine počinjene pred, za i po Domovinskom ratu, a takodjer uvriježena praksa naših kaznenih sudova da braniteljski protupravni čini počinjeni pod PTSP-em isključuju svaku njihovu odgovornost, pa se stoga ne može odredjivati ovima ni istražni zatvor. Izgleda da nešto smrdi u pravosudju neovisne države, jer se selektivno primjenjuju naši zakoni, tj. da postoji jedna kategorija naših nedodirljivih zaslužnih braniteljskih heroja i druga kategorija, koja podliježe zakonima koji važe za obične smrtnike, zar ne,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije