Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI BLOG NA PORTALU VECERNJI.HR

Zastupnica čitatelja - dijalog između novinara i čitatelja

Blog zastupnice čitatelja možete pratiti na adresi: http://blog.vecernji.hr/zastupnica-citatelja
import
26.03.2008.
u 16:25

Zastupnica čitatelja Večernjeg lista Ružica Cigler od četvrtka će svoje kolumne, komentare, ispravke, reagiranja i sl. objavljivati na blogu http://blog.vecernji.hr/zastupnica-citatelja.

Iako su je korisnici i dosada mogli čitati na internetu, u posebnoj rubrici portala Vecernji.hr, blog se pokazao kao bolje i primjerenije rješenje.

"Proteklih godina novine su postale znatno otvorenije prema svojim čitateljima, a čitatelji s druge strane postaju znatno angažiraniji u konverzaciji sa novinarima i urednicima. Internet je bitno olakšao i ubrzao taj razvoj i danas mnogi čitatelji žele znati više o redakcijskim proizvodnim procesima. Zašto smo nekoj temi dali više prostora, drugoj manje, zašto smo dali baš taj naslov, zašto smo objavili fotografije koje možda vrijeđaju nečiji dobar ukus... i tako dalje, sve su to pitanja s kojima se suočavam već nekoliko godina otkako zastupam čitatelje. Iako sam i dosad čitateljima bila dostupna na internetu, mislim da je blog pogodan medij za ono što želimo postići, a to je čitateljima približiti svakodnevni rad Večernjakove redakcije i uključiti ih u aktivan dijalog s našim listom", rekla je autorica bloga Ružica Cigler.

Ružica Cigler u Večernjaku je od 1973. godine do danas prošla sve stepenice u razvoju novinara – od pisanja o kumicama na zagrebačkim tržnicama u gradskoj rubrici do glavne urednice. Od 2005. savjetnica je uprave i članica nadzornog odbora Večernjeg lista.

"Sasvim izvjesno je da budućnost novinarstva nije više u tome da mi kao novinari govorimo, a vi kao čitatelji slušate, već je naprotiv, riječ o jednom novom odnosu koji je bliži aktivnom dijalogu. VL Grupa kroz sva svoja izdanja i platforme na kojima isporučuje sadržaj, tiskana izdanja, internet, SMS..., i na ovaj način želi biti otvorena za sve prijedloge i sugestije svojih čitatelja, odnosno korisnika.", rekla je Ciglerova.

Više:
Zastupnica čitatelja

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije