Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SOCIJALNA ISKLJUČIVOST
Povratak na članak

Zastrašujući rezultati istraživanja: Romi žive deset godina kraće od drugih Europljana

U Švedskoj, primjerice, glad pogađa svako peto romsko kućanstvo, a u većini drugih zemalja obuhvaćenih ispitivanjem ta se stopa kreće između 10 i 15 posto.  S druge strane, samo 6,5 posto sve ostale djece u Europskoj uniji suočeno je s takvom oskudicom.

Komentari 4

NE
Neo001
10:38 26.09.2020.

Postoje romi koji bi željeli normalan život, ali je to nemoguće jer im ostala zajednica to ne dozvoljava, ako i netko dobije kuću među normalnim stanovništvom oni ih dalje opsjedaju, maltretiraju i njih i susjede te su susjedi prisiljeni protjeratii ih ili se sami odseliti. Trebalo bi ih preseliti u susjedstvo raznim brižnicima, raznim Puhovskima koji su zabrinuti za njihova prava ali ni pod koju cijenu da budu među njima.

VL
Avatar PARA BUBA MARA
PARA BUBA MARA
10:30 26.09.2020.

I kod nas si Romi ne mogu priuštiti zdravu prehranu i grijanje al mogu zato najnoviji mobitel

VL
PV
prcko.vita
10:42 26.09.2020.

Prosjek u Europi je 80 godina, dakle Romi žive u prosjeku 70 godina. To jeste tužno, ali ajmo pogledati ove brojke, npr. Ako trenutno u jednom gradu ima samo 10 romskih obitelji, tih 10 obitelji u prosjeku ima 10 djece, dakle deset puta deste jeste 100, tih 100 također će imati u prosjeku 10 djece, dakle 1000, u trećoj generaciji biti će ih 10.000 a u četvrtoj 100.000 u petoj milijun. A u šestoj generaciji oni više nisu manjine, nego većine, a mi ćemo nestati, s obzirom da imamo u prosjeku 2 psa i 2 mačke po obitelji.

VL
AI
Ante III
09:08 26.09.2020.

Romi kak du dosli v nase krajeve nisi se nista pronenili.Samo da das voze kombije a ne konjsku zapregu.Navikli du zivjet od prosjacenja a kad je dosla soc(hrvatski majki) samo decu delaju.Nemaju nikakvu odgovornost prema drustvu.Svaka cast pojedincima koji rade

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.