Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
20.07.2014. u 12:00

Milanovića može održati samo čudo. A kako u čuda ne vjerujem, preostaje samo pitati se može li Karamarko biti drugačiji premijer. Iskreno, jako teško, ne vjerujem.

Ostavka srbijanskog ministra financija u Hrvatskoj je prošla gotovo nezapaženo.

Lazar Krstić, Vučićev financijski wunderkind, najmlađi ministar s američkim backgroundom, želio je odmah na početku mandata smanjiti mirovine za 20%, a plaće u javnom sektoru za 15%, te povećati cijenu struje za bar 30%. Uz to, tražio je da se u dvije godine otpusti 160.000 zaposlenih u javnom sektoru.

“Vučić ima meko srce”, rekao je Krstić obrazlažući svoju neočekivanu ostavku. “Ponudio sam mu težak i nezamisliv program”, govori sada već s nekim razumijevanjem bivši ministar koji upravo osniva konzultantsku tvrtku, a srbijanskom premijeru ostaje na raspolaganju kao specijalni savjetnik. To je bilo sasvim dovoljno da oporba optuži Vučića za podvalu i da je ostavka inscenirana.

A cilj je bio omogućiti da se neminovno stezanje remena lakše podnese jer, eto, premijer nije dao da se narod tako krvoločno dere.Nije bitno što je prava istina. Premijer Vučić ponio se kao i svaki drugi političar. Odustao je od bolnih rezova, baš kao što je to učinio i Zoran Milanović prije dvije godine.

I baš kao što to radi i sada. I baš kao što će to učiniti i Tomislav Karamarko kad za godinu i pol HDZ-ova vojska, kako on sam naziva svoje stranačko članstvo, “zauzme” Banske dvore.

Milanovića može održati samo čudo. A kako u čuda ne vjerujem, preostaje samo pitati se može li Karamarko biti drugačiji premijer. Iskreno, jako teško, ne vjerujem. Treba tu vjernu stranačku vojsku nahraniti. Treba i isplatiti uvijek nezasitne koalicijske partnere. Ni Karamarko neće biti taj političar koji je zbog dobrobiti države spreman izgubiti sljedeće izbore.

A poslije parlamentarnih, uvijek idu lokalni ili već neki drugi. Kako onda prepoloviti broj općina, županija i državnih agencija kad toliki zaslužni čekaju upravo te sinekure. Kako smanjiti brojku od 188.000 službenika kad oni s brojem zaposlenih u zdravstvu čine vojsku od skoro 300.000 birača, glasova presudnih za povratak na vlast.

Siguran sam da i hrvatski premijeri imaju meko srce.

>>Tri kratke tv priče o Karamarku, Milanoviću i Leki

>>Milanović se ipak boji tog starog mrguda

Komentara 9

Avatar vh1
vh1
12:24 20.07.2014.

Naš i Milanovićev problem nije u onome što nije učinio, problem je u onome što je učinio. Pretvorio se u zaštitnika udbaških mastodonata iz HDZ-a i izvukao im stranku iz mrtvih. Pola mandata je potrošio na definiciji braka, potpomognutu oplodnju,, ćirilicu, Dinamovu močvaru,dok je Hrvatska u stečaju. Angela Merkel ga zaobilazi u širokom luku jer je bahat i narcisoidan, a to je patološko stanje. Njemu treba psihijatar. On nije normalan.

IZ
izvor0
13:41 20.07.2014.

Milanović je produk komunjarskog razmišljanja. To se riješi na jednostavan način ako mu se ukinu prihodi na način da se uvedu pravedni zakoni. Komunjare su nesposobni sami nešto zaraditi i treba im uvesti fiskalizaciju na način da se obračunava svakaka njihova aktivnost, a za nezakonito potošenih 100 kn iz proračuna po bar godinu golog otoka.

L0
luena 01
13:39 20.07.2014.

Tko kaze da nemaju meko srce,imaju ,ali samo kad su oni u pitanju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije