Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAGA

Zašto su sedam mjeseci čekali s fotorobotom?

fotorobot
Foto: PUZ
1/2
03.07.2014.
u 08:19

Ne sjećam se da smo, dok sam ja radio u policiji, objavili nečiji fotorobot mjesecima nakon događaja, kaže Branko Lazarević

Dan nakon što je zagrebačka policija objavila fotorobot muškarca kojeg povezuje s ubojstvom sestara Vukosave Goranović (55) i Milice Zebe (53), ubijenih prije sedam mjeseci na kućnom pragu u zagrebačkoj Dubravi, nekoliko građana javilo se policiji. Koliko su policiji informacije dobivene od građana korisne, tek će se vidjeti nakon što se sve dojave provjere, a u policiji, pravdajući to interesom istrage, ne žele precizirati broj zaprimljenih dojava.

No najzanimljivije je pitanje u cijeloj priči zašto se na objavu fotorobota čekalo čak sedam mjeseci. Naime, opće je poznato da su u razotkrivanju počinitelja bilo kakvog zločina, a pogotovo ubojstva, najbitniji prvi sati kriminalističke istrage pa bi bilo logično da je fotorobot eventualnog sumnjivca (u policiji su ga opisali kao muškarca starog oko 37 godina, visokog između 175 i 180 centimetara, jače tjelesne građe, okruglog lica), objavljen ako ne odmah, onda koji dan nakon ubojstava. Da je objava fotorobota sedam mjeseci nakon događaja pomalo neuobičajena, slažu se i stručnjaci.

– Ne sjećam se da smo, dok sam ja radio u policiji, objavili nečiji fotorobot mjesecima nakon događaja. Fotorobot nastaje na temelju izjava jedne ili više osoba i uobičajeno je da se s tim osobama razgovara odvojeno. Uobičajeno je i da ga se objavi neposredno nakon događaja, a teško mi je procijeniti zaštoJeste li ga vidjeli? Policija nudi 50.000 kn za informacije o ubojstvu! >> se zagrebačka policija sada odlučila na ovakav potez – kaže Branko Lazarević, bivši policajac.

Jedino logično objašnjenje ovakvog policijskog ponašanja bilo bi da je fotorobot nastao na temelju recentnih informacija, odnosno informacija dobivenih u posljednjih desetak dana. Je li to tako ili nije, teško je reći jer u zagrebačkoj policiji bez puno objašnjavanja kažu tek kako je odlučeno da se fotorobot objavi sada. Koliko im je potez bio opravdan i koristan, vidjet će se u nastavku istrage.

>> Dvostruki ubojica iz Dubrave još uvijek izmiče policiji

>> Jeste li ga vidjeli? Policija nudi 50.000 kn za informacije o ubojstvu!

Komentara 2

Avatar Ledeni
Ledeni
10:46 03.07.2014.

Gledajući ovu sliku nisam se mogao oteti dojmu da poznam ćovjeka. I sjetio sam se. Voditelj emisije "Na rubu znanosti" Krešimir Mišak. Da da. to je taj čupav i dlakav.

Avatar Perica1
Perica1
11:16 03.07.2014.

Željezo se kuje dok je vruče. A sestre po meni nije ubio neki amater kojemu Slavko duguje pare već unajmljeni hladnokrvni i proračunati egzekutor. Tome u prilog ide da je koristio ukradeni auto s nepripadajućim reg.oznakama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije