Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NERVOZA U STOŽERU

Zašto je pukla ljubav između Škore i Bujanca?

Miroslav Škoro
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/5
19.11.2019.
u 09:16

Politički analitičar Puhovski kaže da Škoro desničari jer gubi glasove, Relković tvrdi da mu zadnji istupi nemaju baš nikakvog smisla

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro u nedjelju je demantirao Velimira Bujanca, voditelja “Bujice”, za kojeg se već dulje vjeruje da zapravo stoji iza Škorine kandidature. Za sve je kriva izjava koju je Škoro izgovorio na jednom od stranačkih skupova, a koju je prenio upravo Bujanec statusom na Facebooku.

Međunarodne komisije

"Otići ću i u Jasenovac i tražiti međunarodnu komisiju, ako treba, prekopat ćemo sve!" prenio je Bujanec Škorine riječi, a poruku je “garnirao” i opremom: “Ne bojim se braniti ZDS, a Jasenovac ćemo prekopati.”

Nije prošlo dugo, a Miroslav Škoro, koji je, usput rečeno, otvorio novu sezonu “Bujice” u kojoj su upravo Škorine pjesme glavni repertoar, ogradio se od svega.

Kazao je i da su mu neke izjave bile montirane, a sve s ciljem da ga se lažno prikaže građanima. Istaknuo je kako je istina o Vukovaru, Škabrnji, Bleiburgu, Jasenovcu ono što je nužno Hrvatskoj i njezinim građanima.

– Ako poslušate tu vijest, koja je izmontirana, onda ona glasi da ćemo prekopati sve, a nakon toga definitivno ne ide riječ Jasenovac. Kao znanstvenik, tvrdim da treba prekopati sve arhive i učiniti ih dostupnima te znanstvenim pristupom doći do istine. Nažalost, naše arhive uglavnom su u Beogradu. Ako se mi ne možemo dogovoriti kako doći do istine, onda treba utvrđivanje istine prepustiti međunarodnim komisijama – objašnjavao je Škoro što se dogodilo i na što je točno mislio.

Dodao je i kako smatra da je osnivanje međunarodne komisije ”najbolja stvar koja se može dogoditi” i istaknuo da mu je drago da je isto predlagala i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Što se točno dogodilo između Škore i voditelja “Bujice”, pokušali smo doznati u stožeru predsjedničkog kandidata, ali ondje su kratko poručili da je Škoro objasnio što se dogodilo te da je za njih ta tema završena. Pokušali smo doći i do samog Bujanca da vidimo kako on komentira izjavu da je Škorina izjava pogrešno montirana i je li je takvu objavio namjerno, ali nije se javljao na telefon.

Politički analitičari s druge strane i sami su zbunjeni nastalom situacijom. Ivica Relković kaže kako nema logičnog objašnjenja za to što Škoro montažom ili bez nje otvara teme koje otvara, poput Jasenovca ili pozdrava ''za dom spremni''.

Pomažu, a odmažu

– Dvije-tri njegove pjesme dovoljne su da ga svjetonazorski smjeste kamo pripada. Takve stvari u kampanji uopće nije trebao naglašavati, a to stalno radi – kaže Relković i dodaje kako je sada pitanje obija li se Škori o glavu njegov vlastiti tim i pristaše koji su u stanju misliti da mu pomažu, a zapravo mu odmažu.

Politički analitičar Žarko Puhovski s druge strane kaže da Škoro opet postaje light verzija Tuđmana jer mu Mislav Kolakušić puše za vratom.

– Jedino Milanović nije upitan za drugi krug. Svi ostali, osim djelomično Kolakušića, crpe birače iz istog bazena. I Škoro očito desničari iz straha da se dio njegovih birača ne vrati Grabar-Kitarović.

Prema njegovim riječima, očito je nastala neka vrsta nervoze u Škorinu stožeru, što ljude tjera na pogreške.

– Nesigurni daju najradikalnije iskaze. Tamo gdje iskusni hodaju na prstima, neiskusni gaze punim stopalom – zaključuje Puhovski.

Komentara 152

Avatar southman
southman
09:31 19.11.2019.

Pa u zadnje vrijeme ga savjetuju i stalno su u njegovoj blizini iskusni politički lisci tipa Grmoje i Petrova !

DO
doremifas
09:33 19.11.2019.

Sad ga vise nitko ne bude cijenio ni kao zabavljaca ....

IP
iphone8
09:27 19.11.2019.

Zadnji istupi mu zbilja nemaju smisla. Od dana šutnje na martinje, do koncerta u Frankfurtu ovaj vikend...Zar se tako ponaša jedan predsjednički kandidat?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije