Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJAVLJENI NOVI DOKUMENTI

'Zašto ga ne možemo napasti dronom?' WikiLeaks tvrdi da je Clinton na ovaj način željela ušutkati Assangea

assange
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
04.10.2016.
u 11:43

WikiLeaks je na svojem Twitter profilu jučer objavio dokument prema kojem je predsjednička kandidatkinja Hillary Clinton otkrila način na koji bi željela ušutkati Assangea

Poznati zviždač Jullian Assange govorio je na konferenciji u povodu desete obljetnice od početka WikiLeaksa. Assange je kazao kako je WikiLeaks objavio 10 milijuna dokumenata tijekom 10 godina. Dnevno je to bilo u prosjeku 3 tisuće dokumenata.

– Sami dokumenti puno otkrivaju, ali i reakcije vlada i država na te dokumente puno otkrivaju – kazao je Assange. 

Assange se putem videoveze obratio okupljenima u Berlinu, a prilikom odgovora kazao je kako će WikiLeaks objaviti sve dokumente vezane uz izbore u SAD-u do 8. studenog.

Assange je također obećao da će u idućih deset tjedana objavljivati dokumente, a oni će biti vezani uz Google, vojne operacije, trgovinu oružjem i masovno nadgledanje, javlja C Net.

WikiLeaks je na svojem Twitter profilu jučer objavio dokument prema kojem je predsjednička kandidatkinja Hillary Clinton otkrila način na koji bi željela ušutkati Assangea.

– Zar ga ne možemo napasti dronom? – kazala je Clinton na jednom od sastanaka u State Departmentu. Mnogi koji su bili u sobi počeli su se smijati, no brzo su prestali kada su vidjeli da se ona ne šali, otkrivaju izvori. Clinton je Assangea opisala kao "relativno meku metu" koja "slobodno hoda okolo" i zabada svoj nos bez straha od odmazde SAD-a.

>> WikiLeaks blokiran u Turskoj: Objavili 300 tisuća dokumenata o Erdoganovoj stranci

>> SOA o dokumentima objavljenima na WikiLeaksu

Komentara 1

Avatar Gospodin Maminjo
Gospodin Maminjo
12:21 04.10.2016.

Što je najgore ova izjava će joj bit plus u kampanji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije