Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA U VEČERNJEM

Zašto će dio birača SDP-a i HDZ-a biti za 'protivnika'?

EU izbori
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
08.10.2019.
u 19:37

Istraživanje Promocije plus pokazalo da birači stranaka koje su podržale troje favorita neće glasovati kako te stranke žele

Političke preferencije kompleksno su pitanje koje ovisi o cijelom nizu društvenih čimbenika. U tom svjetlu treba gledati i istraživanja koja pokazuju da će predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar-Kitarović i njezini najopasniji protukandidati Zoran Milanović i Miroslav Škoro podijeliti ne samo najviše glasova na predstojećim predsjedničkim izborima nego i birače stranaka koje su ih formalno i podržale.

Naime, prema zadnjem istraživanju Promocije plus o preferencijama kandidata za predsjednika Republike rađenom za RTL televiziju, u prvom krugu oko 80 posto HDZ-ovaca svoj bi glas dalo Kolindi Grabar-Kitarović, a njih 15-ak posto Škori. Grabar-Kitarović dobiva i oko 19 posto glasova Mostovih birača iako je ta stranka službeno podržala Škoru, a oko 16 posto birača Mosta glasovalo bi za Milanovića. I Milanović dijeli SDP-ovce, pa bi u prvom krugu za njega bilo 72 posto birača SDP-a, oko 7 posto njih glasovalo bi za aktualnu predsjednicu, a 7,7 posto za Škoru.

Cijeli tekst pročitajte u sutrašnjem izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Ne propustite i druge teme:

- Kupuju specijalno vozilo koje će laserima provjeriti svaki milimetar ceste

- Siriju osvaja vojskom, a BiH, Srbiju, Kosovo i Albaniju novcem

- Potragu prekinuli jer im je skupa i jer nisu stradali Francuzi

- Dvije strane pobačaja

Ključne riječi

Komentara 11

MS
mala_sova
23:25 08.10.2019.

8. studeni 2014. (mjesec i pol prije izbora) - Kad se pažljivije iščitaju rezultati najnovijeg istraživanja agencije Promocija plus, nema više nikakve sumnje. Ivo Josipović sigurno dobiva izbore i ostaje predsjednik Republike još jedan mandat. Kolinda Grabar Kitarović gubi, zaa nju ništa od Pantovčaka...

LA
laganela
05:16 09.10.2019.

Cro UDBOskop:) :) :)

BA
bakulušić
22:20 08.10.2019.

Znatan broj SDP-ovih birača prigrlio je Plenkovića jer su u njemu prepoznali istinskog vođu "ljevice". Znatan broj HDZ-ovih birača će svoje glasove dati Škori jer vjeruju da će on inicirati ono što Hrvatskoj treba a to su - promjene. I zaštitu hrvatskih nacionalnih interesa. Da izbjegnu buduće Dubravke Šuice koji se deklariraju kao konzervativni a istinski su daleko od konzervativnog, što je Šuica zorno pokazala. Kolakušić je velika enigma i moguće je da se u drugom krugu sastanu on i Škoro. Za to vrijeme, Milanović i Kolinda mogu piti kavu i prisjećati se svoje uspješne diplomatske karijere.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije